İsrail savaş uçaklarıyla karşılık verdi: Gazze’de 14 katlı bir bina vuruldu

Hamas’ın askeri grubu Kassam Tugayları, İsrail’e karşı Aksa Tufanı adlı operasyonu başlattı. Akşam saatlerinde hareketlilik artarken İsrail uçakları Gazze’de 14 katlı bir bina vurdu.

08.10.2023-09:41 - (Son Güncelleme: 08.10.2023-09:41)

İsrail’e ait savaş uçakları, abluka altına alınan Gazze Şeridi’ndeki 14 katlı bir binayı bombaladı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, saldırılara "sarsıcı bir yanıt" vereceklerini belirtti.

Elektrikler kesildi

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze'nin merkezinde yer alan Er-Rimal Semtinin Eş-Şüheda Caddesi'nde içinde bazı basın ofisleri ve şirketlerin ofislerinin de yer aldığı 14 katlı "Filistin" apartmanına saldırı düzenledi.

İsrail Savaş Uçakları Gazze'yi bombaladı

Olayda çevre binalarda da hasar oluştuğu ve bölgede elektrik kesintisi yaşandığı aktarıldı. İsrail’den, askeri operasyonların sürdüğü Gazze’de enerji kesintisi planlandığına dair açıklama geldi. İsrail Enerji Bakanı Israel Katz yaptığı açıklamada, “İsrail elektrik şirketine Gazze’ye elektrik tedarikini durdurma talimatı veren emri imzaladım” dedi.

Katz’in bu açıklamasının ardından Gazze elektrik otoritesi tarafından yapılan açıklamada ise, Gazze elektrik kaynaklarının yüzde 80’inin kapatıldığı duyuruldu. Gazze Şeridi’nde elektrik santrali olmasına rağmen büyük ölçüde İsrail’den gelen elektrik kullanılıyor ve Gazze halkı yıllardır bölgede elektrik kesintilerine maruz kalıyor.

15 dairelik bina bombalandı

Öte yandan Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de 15 dairelik bir binanın da İsrail savaş uçaklarınca hedef alındığı belirtildi. Binanın kaç katlı olduğuna dair bilgi verilmezken, binadakilerin saldırı öncesi tahliye edildiği kaydedildi. Saldırılarda can kaybı ve yaranmalara dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, saldırılara "sarsıcı bir yanıt" vereceklerini belirtti.

Ne olmuştu?

Filistin olayları arka plan Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 198 kişinin hayatını kaybettiği, 1610 kişinin de yaralandığını belirtmişti.

İsrail ordu radyosu ise Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 200 İsraillinin öldüğünü, ülke genelinde yaralı sayısının 1000'e yaklaştığını duyurmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal