İsrail Savaş Kabinesi Üyesi: “Esir takası müzakerelerine koşullar uygun olduğunda katılacağız"

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, evinin yakınında gösteri düzenleyen İsrailli esir yakınlarıyla buluştu. Gantz, buluşma sırasında yaptığı açıklamada, "koşullar uygun olduğunda" Hamas ile esir takası müzakerelerine katılacaklarını belirtti.

19.02.2024-13:54 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-16:46) İsrail Savaş Kabinesi Üyesi: “Esir takası müzakerelerine koşullar uygun olduğunda katılacağız"

Anadolu Ajansı’nın paylaşımına göre, İsrail'de Gündem, İsrailli esirlerin Hamas'ın elindeki durumuyla ilgili son gelişmelerle sarsıldı. Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, evinin yakınında gösteri düzenleyen İsrailli esir yakınlarıyla bir araya geldi. Gantz, göstericilere Hamas'ın elindeki İsrailli esirleri "kısa sürede" evlerine getirecekleri sözünü verdi. Ancak İsrail'in tutumu nedeniyle sallantıda olan esir takası müzakerelerine ilişkin Gantz'ın açıklamaları dikkat çekti. Gantz, "Koşullar uygun olduğunda Kahire'deki müzakerelere katılacağız." şeklinde konuştu. Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında yeni bir esir takası mutabakatı kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta bir toplantı gerçekleştirilmişti. Ancak bu toplantıdan beklenen sonuçlar alınamamıştı.


Açıklamalar umut ışığı olarak yorumlandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, toplantının ardından, Kahire'de düşük düzeyli yetkililerin katılacağı esir takası müzakereleri görüşmesine heyet göndermeyi reddetmişti. Bu gelişmeler, İsrail ve Hamas arasındaki esir takası müzakerelerinin geleceği konusunda belirsizlik yaratmıştı. Gantz'ın açıklamaları ise bu konuda yeni bir umut ışığı olarak yorumlandı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal