İsrail Rahatsız Oldu! Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne Destek Verdi

İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Maraş bölgesiyle ilgili olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) destek verdiğini duyurdu.

21.07.2021-12:01 - (Son Güncelleme: 21.07.2021-12:01) İsrail Rahatsız Oldu! Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne Destek Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs gezisinde Kapalı Maraş ve KKTC'nin geleceği konularında yaptığı açıklamalar başta Yunanistan olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız etti. İSRAİL’DE RAHATSIZ OLDU Buna bağlı olarak İsrail de bu durumdan rahatsız olan ülkelerden biri oldu. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, sosyal medya (Twitter) hesabından Rum yönetimine destek içeren mesajı verdi. 

‘TAM DESTEK VE DAYANIŞMA’ 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Haiat yaptığı açıklamada, verdiği desteği dile getirerek ‘İsrail, Maraş'ın statüsüyle ilgili Türkiye'nin son dönemdeki tek taraflı adımlarını derin bir endişeyle takip ediyor. İsrail, GKRY'ye tam desteğini ve dayanışmasını yineliyor’ şeklinde yayınladı. Sözcü Haiat, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in de Rum mevkidaşı Nikos Christodoulides'a konuya ilişkin olarak ülkesinin desteğini doğrudan ilettiğini dile getirdi. 

DAHA ÖNCE DE YUNANİSAN’A DESTEK VERMİŞTİ 

İşgalci İsrail yönetimi daha önce de Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanı doğrultusunda Yunanistan'a destek açıklamalarında bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal