İsrail Ordusundan Keskin Nişancılara Talimat: 'Filistinli Protestocuları Artık Ayak Bileklerinden Vurun'

İsrail ordusu, Gazze sınırında gerçekleştirilen protestoların başlangıcından bir yıl sonra keskin nişancılara, Filistinli göstericilerin "ayak bileklerinden vurulmaları" talimatı verdi.

26.07.2019-13:31 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-13:28) İsrail Ordusundan Keskin Nişancılara Talimat: 'Filistinli Protestocuları Artık Ayak Bileklerinden Vurun'

Üst düzey bir İsrailli yetkili kararın, çok sayıda protestocunun yaşamını yitirdiğinin anlaşılmasının ardından alındığını belirtti.

İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre İsrailli yetkili, "Amacımız bu olmasa da, diz üstüne ateş edilmesinin pek çok protestocunun ölümüne yol açtığı anlaşıldı" dedi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin İsrail sınırındaki tel örgünün önünde düzenlenen haftalık protestolara müdahale etmeleri için onlarca keskin nişancıyı görevlendiriyor.

Yetkiliye göre, "hedefi tutturamayan ya da profesyonel, davranışsal veya zihinsel sorunu olan bir keskin nişancı" görevden alınıyor.

İsrail ordusundaki bütün keskin nişancılar "Lotar Terörle Mücadele Okulu"nda uzak mesafeden tam hedefi vurmak için 10 haftalık eğitime tabi tutuluyorlar.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal