İsrail ordusu Gazze’deki okul ve evlere bomba yağdırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları, Gazze’de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı okul ve 9 evi hedef aldı. Saldırı sebebiyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

21.11.2023-10:38 - (Son Güncelleme: 21.11.2023-17:44) İsrail ordusu Gazze’deki okul ve evlere bomba yağdırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın paylaştığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

İsrail okul ve evlere bomba yağdırdı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail Gazze Saldırı

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. (AA)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal