İsrail ordusu baskınlara devam ediyor: Bölgede korkulan oldu

İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalarla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze’ye baskınlar düzenlerken, baskınlara piyade ve tank birliklerinin de katıldığı bildirildi.

14.10.2023-09:24 - (Son Güncelleme: 14.10.2023-17:01)

Dünyanın gözünün çevrildiği Ortadoğu’da İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalar şiddetleniyor. Son olarak İsrail ordusunun Gazze’ye baskınlar düzenlerken, baskınlara piyade ve tank birliklerinin de katıldığı bildirildi.

İsrail ordusu son durumla ilgili bir açıklamada bulundu ve kapsamlı bir kara harekatı sinyali verdi. İsrail ordusu son 24 saatte kara birliklerinin Gazze'ye baskınlar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Söz konusu baskınlara piyade ve tank birliklerinin de katıldığı bildirildi. Ayrıca İsrail, roket atılan noktaları ve rehilenlerin tutulduğu yerleri bulmak için baskın düzenlediğini açıkladı.

Filistinlilere bölgeyi terk edin uyarısı

Haber7’in yer verdiğine göre; Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 gündür bombalanan abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgenin güneyine geçmek için akşam saat 20.00'ye kadar süreleri olduğunu söyledi.

Adraee, X Sosyal Medya platformundaki paylaşımında, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgenin güneyine tahliye olmaları için çağrı yaptığını hatırlattı.

Saat 20.00’ye kadar süre verildi

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerden bölgenin güneyine geçmelerini isteyen ve tahliye için kullanacakları yolu gösteren bir harita paylaşan Adraee, "İsrail ordusunun saat 20.00'ye kadar haritada işaretlenen rotaya dokunmaktan kaçınacağını belirtmek isterim. Kendiniz ve sevdikleriniz için endişeleniyorsanız talimatlarımız doğrultusunda güneye yönelmelisiniz." ifadelerini kullandı.

BM’den açıklama geldi

Birleşmiş Milletler, bu sabah yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık 1,1 milyon Filistinlinin yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediğini bildirilmişti.

İsrail'in 2007'den bu yana abluka altında tuttuğu ve yaklaşık 360 kilometrekarelik dar bir alana sahip Gazze'de 2,3 milyon Filistinli yaşıyor.

Sivil konvoy bombalandı

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail ordusunun yerlerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal