İsrail inadından vazgeçti: Refah Sınır Kapısı açılıyor

İsrail Filistin çatışmalarında her dakika yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Tel Aviv yönetimi, bir süredir kapalı tuttuğu Refah Sınır Kapısı’nın saat 10.00’dan itibaren açılacağını duyurdu.

21.10.2023-09:42 - (Son Güncelleme: 21.10.2023-17:13)

İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Son olarak Gazze'deki Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail tarafından bombalanırken saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.

Refah Sınır Kapısı açılıyor

Haber7’nin haberine göre; Dün, İsrail'in itirazlarına rağmen Mısır, Refah Sınır Kapısı'nı tek taraflı olarak açmıştı. Bugün ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Refah sınırının saat 10'da açılacağı bildirildi. Böylelikle günlerdir açlık, susuzluk çeken Gazzelilere insani yardımlar ulaşacak. 

Refah Sınır Kapısı

Refah Sınır Kapısı nerede?

Refah Sınır Kapısı, Gazze Şeridi'nin ana güzergahlarından Selahaddin Caddesi'nin güney ucunda yer almaktadır. Mısır ile olan Refah Sınır Kapısı haricinde, Gazze Şeridi'nin dışa bağlantısını sağlayan bir diğer nokta da İsrail-Filistin Gazze Şeridi arasındaki Beyt Hanun (Erez) Sınır geçişidir. Diğer sınır kapısı ise başlangıcında olup, ki bağlanmaktadır. Bu sebeple Selahaddin Kapısı olarak da anılır.  

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal