İsrail'in basın özgürlüğüne yönelik hedefi: TRT Arapça ekibine saldırı!

İsrail'in Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'nı hedef alan saldırısı, TRT Arapça ekibini de vurdu. Ramazan bayramı esnasında gerçekleşen saldırıda, gazeteciler Sami Şahada ve Sami Berhum, İsrail ordusunun hava saldırısında yaralandı. Şahada ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve acil bir ameliyata alındı, sağ ayağı ampüte edildi. Ancak, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum saldırıdan yara almadan kurtuldu.

12.04.2024-15:32 - (Son Güncelleme: 12.04.2024-15:41) İsrail'in basın özgürlüğüne yönelik hedefi: TRT Arapça ekibine saldırı!

Gazze'deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arapça ekibinin, sivillerin yaşadığı bu kampta çalışırken hedef alınması, uluslararası alanda geniş yankı uyandırdı. Özellikle, İsrail'in Ramazan bayramı sırasında da saldırılarına devam etmesi, bölgedeki insani durumu ve basın özgürlüğüne yönelik tehditleri bir kez daha gündeme taşıdı.


AK Parti’den ilk tepki geldi

Türkiye'den de tepkiler gecikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in TRT Arapça ekibine yönelik saldırısını sert bir dille kınadı. Çelik, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere yönelik acımasız saldırılarını kınarken, TRT Arapça ekibine geçmiş olsun dileklerini iletti ve yaralı muhabir Sami Şahada'ya acil şifalar diledi.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi ve bu saldırıların sivilleri, basın mensuplarını ve insani yardım kuruluşlarını da hedef alması, uluslararası toplumda İsrail'e karşı büyük bir tepkiye neden oldu. Gazze'deki şiddet olaylarının sona erdirilmesi ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal