İsrail hastane saldırısında suçüstü yakalandı: Ses kaydının sahte olduğu anlaşıldı

Gazzeli sivillere yönelik katliam niteliğinde saldırılar düzenleyen İsrail, son yaptığı hastane saldırısını da sahte ses kayıtları ile örtmeye çalışıyor.

19.10.2023-11:02 - (Son Güncelleme: 19.10.2023-17:10)

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) sosyal medya hesabından yayınladığı 1 dakika uzunluğundaki ses kaydında Sözde “İslami Cihad” isimli örgüt mensuplarının kendi aralarında gerçekleştirdiği görüşmeleri içeren ses kaydında kendi aralarında Arapça konuşan iki kişinin, kendi bölgelerinde faaliyet gösteren roketatarların yerini bilmiyormuş gibi davrandığı görülüyor.

Bombalanan hastanenin arka tarafındaki mezarlığın işaret edildiği ses kaydında, karşı militanın kendi bölgelerindeki mezarlığın yerini bilmiyormuş gibi davranıp karşısındaki kişiye adeta ayrıntılı itiraf yaptırdığı kayda yansıyor.

İsrail Sahte Ses Kaydı

İsrail hastane saldırısında suçüstü yakalandı

Sahte ses kaydını daha sonra İsrail resmi devlet sayfası da "Hamaslı teröristler kendi sesleriyle: Hamas görevlilerinin 17 Ekim 2023'te El Ahli Baptist Hastanesi'ne başarısız İslami Cihat roketi fırlatmasını tartışırken yaptıkları konuşmayı dinleyin." notuyla paylaştı. Ancak söz konusu ses kaydının sahte olduğu ortaya çıktı

İsrail’in etki ajanlarının oluşturduğu ses kaydının “deepfake” seslendirme ile hazırlandığı anlaşıldı. Sahte itiraf kaydı ile siyonist rejim bir kez daha suçüstü yakalandı.

İnsansı yapay zeka sesleriyle üretildiği saptanan ses kaydı videosunun İsrail’in terör saldırılarının yanı sıra yalan teröründe de sınırı olmadığı bir kez daha tescillendi.

İsrail Sahte Ses Kaydı

ABD’li yayıncı açıkladı

İsrail’in sahtekarlığına tepki gösteren ABD’li yayıncı Jackson Hinkle, “İsrail Hamas’ın hastaneyi vurduğuna dair VİDEO DELİLİNE sahip olduklarını iddia etti, ardından HİÇBİR ŞEY göstermediği için 26 dakika sonra onu SİLDİLER. Şimdi, dünyadaki en gelişmiş istihbarat operasyonu rastgele ses klipleri yayınladı ve bunun delil olduğuna inanmanızı mı istiyor?” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal