İsrail hastaları zorla dışarı sürdü: Şifa hastanesinin boşaltılması için baskıları sürüyor

Katil İsrail dünyanın gözü önünde savaş suçu işlemeye devam ediyor. İsrail ordusunun hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesinin boşaltılmasını istediği ve askerlerin daha sonra hastanedeki herkesi zorla hastane dışına sürdüğü duyuruldu.

18.11.2023-14:26 - (Son Güncelleme: 18.11.2023-16:42) İsrail hastaları zorla dışarı sürdü: Şifa hastanesinin boşaltılması için baskıları sürüyor

Katil İsrail dünyanın gözü önünde savaş suçu işlemeye devam ediyor. İsrail ordusunun, hastaların, yaralıların, evlerinden olmuş kişilerin ve sağlık personelinin kaldığı Şifa Hastanesi'nin 1 saat içerisinde boşaltılmasını istediği öğrenildi.

Sığınmacılar ve hastalar zorla dışarı sürüldü

Ayrıca ordunun saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde bulunan Şifa Hastanesinde kalan, evlerinden olmuş Filistinlilerin hepsini ve hastaların çoğunu zorla hastanenin dışına sürdüğü duyuruldu.

Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, hastanede kalan 650 hastadan yalnzıca 100-120 civarında kişinin kaldığını ve bunların tahliyesi için Birleşmiş Milletler (BM) ile koordinasyona ihtiyaç duyduklarını duyurdu.

Hastanede kuvözde kalan bebekleri çıkarılmaması için Uluslararası Kızılhaç Komitesi'yle iletişim kurduklarını aktaran Berş, hastalara yardım için de sadece 5 doktor bırakabildiklerini bildirdi.

"Şifa büyük bir hapishaneye dönüştürüldü"

Filistin Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamalarda, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik kuşatmasının halen sürmesi kınandı.

Açıklamada, "İşgalci İsrail'i, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde mahsur kalan prematüre bebekler, yeni doğanlar, hasta ve yaralılar, sağlık personeli ve yerinden edilmiş kişiler de dahil olmak üzere binlerce insanın hayatından tamamen sorumlu tutuyoruz." ifadeleri yer aldı.

İsrail güçlerinin hastaneyi sıkı askeri kuşatma altına aldığı ve içerideki vatandaşları yiyecek, su, ilaç ve yakıt gibi en temel insani ihtiyaçlarından mahrum bıraktığı kaydedilen açıklamada, "İşgalciler, hastanenin merkezi eczanesinin kontrolünü ele geçirerek burayı büyük bir hapishaneye dönüştürdü." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, İsrail'in sınırdan girmesine izin verdiği su ve yiyeceklerin ise binlerce kişiden sadece çok azı için yeterli olduğu duyurularak, yaralı, hasta ve çocukların her an ölüm tehlikesiyle yüzleştiğinden bahsedildi.

Öte yandan Bakanlık açıklamasında, 'uluslararası topluma, uluslararası yardım kuruluşlarına ve Birleşmiş Milletlere, hastanede mahsur kalanların hayatlarını kurtarmak ve onlara koruma sağlamak için acil hareket etmeleri' çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ile evlerinden yurtlarından edilmiş masum sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine 15 Kasım'da bir baskın düzenlemişti.

İsrail'in baskın sonrası tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, büyük tepki toplamıştı.

Han Yunus'ta saldırı: 28 kişi hayatını kaybetti

Barbar İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’ta apartmanları vurması sonucu 28 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, Filistin’e yönelik saldırını ara vermeden devam etmekte. İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Han Yunus’a saldırı gerçekleştirdi. İsrail’in Han Yunus’ta 2 bölgeye yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti. Filistinli yetkiler, 23 sivilin yaralandığını ve enkaz altında kalanların olduğunu kaydetti. Han Yunus’un Hamad bölgesinde Abu Hatab, Al-Mubasher ve Hassanein ailelerine ait 3 apartmanın bombalandığı duyuruldu.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal