İsrail halkı Netanyahu'ya baş kaldırdı: Bu kadar umutsuzluk ve zulüm yeter

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye zulmü devam ediyor. İsrail halkı ise başkent Tel Aviv'de Başbakan Netanyahu'ya karşı protestolarını çok sert bir şekilde sürdürüyor. İşte detaylar...

30.03.2024-23:15 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-23:15)

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine halktan tepkiler de çığ gibi büyümeye devam ediyor.

“Bu kadar ölüm ve umutsuzluk yeter”

Başkent Tel Aviv’deki Kaplan Caddesi'nde bir araya gelen binlerce İsrailli esir anlaşması yapılması yönünde çağrı yaparken, Başbakan Netanyahu’ya da bölgede sürdürdüğü politika nedeniyle tepki gösterdi. “Hepsi eve dönene kadar durmayacağız”, “Bu kadar ölüm, bu kadar umutsuzluk yeter” sloganları atan protestocular, İsrail bayrakları ve esirlerin resimlerinin bulunduğu pankartlar taşıdı. 

Caddeyi trafiğe kapadılar

Öte yandan Başkentteki Kirya Askeri Üssü’nde düzenlenen bir başka protesto gösterisinde ise, binlerce gösterici ateş yakarak caddeyi trafiğe kapattı. Göstericiler, “Anlaşma hemen” ve “Savaşı durdurun” pankartları taşıyarak İsrail hükümetine tepki gösterdi.

(İHA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal