16.04.2022-10:35 (Son Güncelleme:16.04.2022-10:42)


1

400 Müslüman tutuklandı

400 Müslüman tutuklandı

Mescid-i Aksa’nın yöneticisi Şeyh Omar-Al-Kiswani, yaptığı açıklamada 400 kişinin tutuklandığını ifade etti. İsrail polisinin yaptığı saldırı, Ramazan ayının ikinci Cuma namazına katılması planlanan binlerce Müslümanın Mescid-i Aksa’da namaz hazırlığı yaptığı sırada gerçekleştirildi.



2



3

Beklenen oldu: Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'da Müslümanlara tekrar müdahale

Beklenen oldu: Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'da Müslümanlara tekrar müdahale

Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da Cuma namazının ardından meydana gelen çatışmalarda İsrail güçlerinin tekrardan Müslümanları yaraladığı aktarıldı. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın içerisinde yaptığı gözaltılar kameralar tarafından kaydedildi. Saldırı üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara uyguladığı sert müdahaleye ilişkin açıklamaya yaptı. Yapılan açıklamada "Mescid-i Aksa'da bulunan Müslümanlara müdahale ederek yaralanmalara yol açılmasını kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.



4



5

Müslüman olunca batı suspus

Müslüman olunca batı suspus

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi çok kısa süre içerisinde tüm Batı dünyasında yankı bulmuştu. Birçok Avrupa ülkesi anında Rusya’ya karşı yaptırım kararı açıklarken birçok ülke Ukrayna’nın yanında olduğunu açıklamıştı. Ukrayna’ya gönderilen insanı yardımlar, destek mesajları adeta peş peşe geldi. Elbette Rusya savaşında Ukrayna’nın yanında olunmalı ve destek verilmeli ancak İsrail’in yıllardır düzenli olarak Kudüs’te uyguladığı saldırılar, Müslümanlara yaptığı zulümler hiçbir Batı medyasında ya da ülkesinde yankı bulmadı. Söz konusu vatandaşlar Müslüman olunca nedense tüm dünya sessiz kalıyor ve İsrail’in yaptığı saldırılara karşı üç maymunu oynuyor.



6

Derhal müdahale edildi

Derhal müdahale edildi

Buna bağlı olarak Kudüs’teki saldırılar hakkında açıklamalarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın sözcüsü Nabil Abu Rudeineh, uluslararası toplumun “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırganlığını durdurmak ve işlerin kontrolden çıkmasını önlemek için derhal müdahale etmesi gerektiğini” ifade etti.



7

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuşmasında, "Mescidi Aksa’da ki yaşanan hadiseleri de şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kırmızı çizgimiz olduğunun altını çizmek istiyorum." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR