İsrail güçleri 19 haftadır Mescid-i Aksa'da cuma namazına müsaade etmiyor!

İşgal İsrail Devleti, tam 133 gündür, sivil insana bombardımanına devam ediyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 19. haftadır cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere bu hafta da kısıtlamalar getirdi.

16.02.2024-15:25 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-15:25) İsrail güçleri 19 haftadır Mescid-i Aksa'da cuma namazına müsaade etmiyor!

7 Ekim’den itibaren Cuma namazlarına müsaade etmeyen İsrail polisi, Filistinlilerin Aksa'ya girişini engellemek için sabah saatlerinden itibaren kentin birçok noktasında yerini aldı.

Mescid-i Aksa'ya geçit verilmedi!

İsrail filistinlilere 19 haftadır mescidi aksada namaz kıldırmıyor

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin girişlerine bariyerler kuran İsrail kuvvetleri, Mescid-i Aksa'ya sadece yaşlıların ve çocukların girmesine izin verdi. Ayrıca İsrail güçleri Mescid-i Aksa'nın dış kapılarına da kontrol noktaları kurdu.

Arbede yaşandı!

İsrail filistinlilere 19 haftadır mescidi aksada namaz kıldırmıyor

Zulmünü her alanda devam eden İsrail, Aksa’ya girmelerine izin verilmeyen Filistinli gençler, cuma namazını Esbat (Aslanlı) Kapısı karşısındaki kaldırımda kıldı. Çeşitli itişmelerde yaşandı. İsrail polisi ile Esbat Kapısı'ndan Aksa'ya ulaşmak isteyen bir grup arasında arbede yaşandı. Gazze’de soykırımına devam eden İsrail, tam 19 haftadır on binlerce kişinin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engelleyen ciddi kısıtlamalar uyguluyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal