İsrail BAE Aşkında Yeni Perde

İsrail, Arap dünyasındaki ilk büyükelçilik binasını ''2. İsrail'' olarak adlandırılan ve kral ile ailesinin ateist olmalarıyla ünlü Birleşik Arap Emirlikleri’nde açtı.

30.06.2021-13:15 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-18:38) İsrail BAE Aşkında Yeni Perde

Haber365 / Özel 

Dubai’deki elçilik binasını açan Siyonist işgalci İsrail’in Dışişleri Bakanı Yair Lapid, ''bölge ülkelerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) adımlarını takip etmeye ve İsrail’i kabullenmeye'' davet etti.

Labid’in bu küstah sözlerine hiçbir Arap ülkesi tepki göstermezken, Arap Ligi de sessiz kalmayı tercih etti. İşgalci Siyonist İsrail’in Dubai’yi ziyaret eden ilk Dışişleri Bakanı Sıfatını taşyan Lapid, BAE’nin Ateist yönetimi tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. 

Siyonist İsrail’in Dışişleri Bakanı Lapid, Abu Dabi'den resmi diplomatik binayı açmak ve Expo 2020 Dubai’de bir İsrail standının açılışını gerçekleştirmek üzere Dubai'ye geçecek Siyonist Lapid, sasyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak BAE Kültür Bakanı Nura Muhammet El Kaabi’yi de açılışa davet etti.

Lapid, açılış töreninde yaptığı konuşmada İsrail’in komsularıyla bir arada yaşamak istediğini belirtmesine rağmen, işgal ettiği topraklardan çekilmekten ve Arz-ı Mev’ud hayalinden vaz geçtiklerine dair tek bir söz söylememesi dikkat çekti. 

Lapid, açılışta daha da ileri giderek küstahlaşıp herkesi şu sözlerle tehdit etti: 

''Hiçbir yere gitmeyeceğiz, Ortadoğu bizim evimiz. Burada kalacağız. Tüm bölge ülkelerini bunu tanımaya ve diyaloğa davet ediyoruz. Bu başlangıç.'' diğer yandan İsrail’in en büyük koruyucusu ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken  de konu ile ilgili bir açıklama yaparak, ''bu günü tarihi bir gün olarak gördüğü ve  İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve bölge için önem taşıdığını düşündüğü''nü dile getirerek ikinci İsrail olan BAE’yi övdü. 

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu adımı atan ilk İsrail başbakanı olarak, geçen mart ayında Abu Dabi'de temaslarda bulunmak istemiş ancak İsrail tarafının aktardığına göre Ürdün ile yaşanan hava sahası krizi nedeniyle bu ziyaret gerçekleşmemişti. Siyonist işgalci İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Lapid'in ziyareti BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan’ın davetlisi olarak bu gün de BAE’de kalacağı belirtiliyor. Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı Lapid yaptığı ziyaret ile ilgili fotoğrafları da sosyal medya hesabında paylaşarak, BAE emirliğinin en üst düzeyde kendini karşılamasına teşekkür etti.

İşgalci İsrail'in BAE’ye atanan büyükelçisi Eitan Naeh de Lapid gelmeden önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ''30 yıldır diplomatım, ama Abu Dabi Havalimanı'nda mavi ve beyazı (İsrail bayrağını) şimdi görüyorum. Dışişleri bakanının gelmesini beklemek heyecan verici'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal