İsrail Askerleri Kızılay Ambulansın İçine Girip Yaralı Filistinliyi Almaya Kalkıştı

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın doğusunda yer alan Ürdün Vadisi bölgesinde Tel Aviv'in yıkım siyaseti ile Yahudi yerleşim alanı inşa ve büyütme çalışmalarını protesto eden eylemcilere müdahalesi sonucunda yaralanan bir Filistinliyi ambulansın içinden zorla almak istedi.

25.11.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 25.11.2020-14:09)
İsrail askerlerinin olay yerinde bulunan Filistin Kızılayına ait bir ambulansın içinden yaralı Filistinliyi zorla almaya çalışması AA kameramanı Hişam Ebu Şakra tarafından kayıt altına alındı.Ebu Şakra'nın çektiği görüntülerde, İsrail askerleri kapılarını açtığı ambulansın içinden, ilk yardım görevlisi tarafından tedavi edilen yaralıyı zorla almaya çalıştığı görülüyor.

İLK YARDIM GÖREVLİSİNİ HIRPALADILAR

İlk yardım çalışanını da tartaklayan İsrail askerleri, bütün çığlıklarına rağmen yaralıyı almadan gitmiyor.

Askerlerin yoğun bir halde çevresinde bir araya geldiği ambulansın kapılarını hızlıca kapatan bir ilk yardım çalışanı, askerleri çıkarınca ambulansı yaralı ile beraber oradan uzaklaşıyor.

Filistinli toplulukların çağrısının ardından geçen gün Ürdün Vadisi bölgesinde daha evvel İsrail'in yıkım siyasetine maruz kalan bedevi köyü Yukarı Hammisa'da eylem gerçekleştirmişti.

İsrail ordusunun askerleri, eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, gerçek ile plastik mermi ile müdahale etmişti.

İsrail askerleri Filistinlilere fiziksel müdahale yapmış, üç eylemci plastik mermi sebebiyle yaralanmış, oldukça eylemci de gaz sebebiyle etkilenmişti.

Batı Şeria'ya bağlı Tubas şehrinin doğu kırsal alanındaki Hammisa Bedevi köyüne 3 Kasım tarihinde baskın gerçekleştiren İsrail kuvvetleri, 23 ailenin yaşamını sürdürdüğü on bir evi ruhsatsız olduğu sebebiyle darmaduman etmişti.

Filistin makamlarından edinilen bilgiye göre, Tel Aviv idaresii işgal altında olan Batı Şeria'daki "C Bölgesi" olarak isimlendirilen bölgelerde yaşamını sürdüren Filistinlileri Yahudi yerleşim alanı inşa ve ilhak projeleri kapsamında yurtlarından etmeye çalışıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal