06.01.2021-16:58 (Son Güncelleme:18.04.2024-11:26)


1

Isparta’ya sadece 10 km mesafede yer alan Gölcük Tabiat Parkı, doğa ile baş başa kalmak için adeta mükemmel bir tercih. Farklı keşifler peşindeyseniz ve daha önce burayı duymadıysanız, kesinlikle yazıyı okumaya devam etmeli ve bu doğa harikasını daha yakından tanımalısınız.



2

Piknik ve dinlenme yeri olarak daha çok tercih edilen Gölcük Tabiat Parkı, etrafındaki volkanik göl ve bitki çeşitleriyle adeta doğal bir cennettir.



3

İsmini bünyesindeki volkanik göl Gölcük Gölü’nden alan tabiat parkı, 150-300 metre volkanik küllü tepelerle çevrilidir. Muazzam bir manzara ile karşı karşıya kalmanızı sağlayan gölün derinliği ise yaklaşık 32 metredir.



4

Batı Anadolu’nun tek kalderası olan Gölcük Gölü, korunması gereken yerler arasında bulunuyor. Ayrıca bünyesinde kızılçam, karaçam, meşe, sedir, akasya ve akçakesme gibi birçok bitkinin yanı sıra tavşan, tilki, sincap, kaplumbağa ve çeşitli kuş türlerini barındırıyor.



5

Piknik ve eğlencenin adresi olan Gölcük Tabiat Parkı, hem doya doya fotoğraf çekebileceğiniz hem kafa dinleyebileceğiniz hem huzur bulabileceğiniz hem de keyifli zaman geçirebileceğiniz bir yerdir.



6

Eşsiz doğasında manzaranın tadını çıkarabileceğiniz gibi yeşilliğin arasında da adeta kendinizi kaybedeceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR