İSPARK otoparkında sistem arızası: Görevli vatandaşlardan 100 lira istedi

İBB tarafından işletilen İSPARK’ın Zeytinburnu otoparkında yaşanan sistem arızası sebebiyle vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı. İSPARK görevlisinin “Herkes 100 lira versin, bariyeri açayım” demesi üzerine de tartışma çıktı. Ayrıntılar haberimizde…

31.10.2023-10:41 - (Son Güncelleme: 31.10.2023-17:22)

İstanbul’da Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak isteyen vatandaşlar Marmaray durağının yakınlarındaki İSPARK açık otoparkına araçlarını bıraktı. 

Etkinliklerin sona ermesinin ardından araçlarını alan sürücüler, ücret ödemek için otoparkın çıkış kapısına yöneldi.

Vatandaşlar otoparktan çıkamadı

Akşam’da yer alan habere göre; Bu sırada, İSPARK'ın araç plaka tanımlama sisteminde arıza meydana gelmesi nedeniyle çıkış işlemleri yapılamadı. Otoparktan araçlarıyla çıkamayan ve yaklaşık 1 saat bekleyen sürücüler duruma tepki göstererek bariyerlerin açılmasını istedi. Bu talebi görevlilerce reddedilen bazı sürücüler, "Araçlarda yaşlı ve çocuklar var. Çok sıkıntı çekiyorlar. Bir gün de siz para almayın, sizin hatanız" diyerek tepkilerini dile getirdi.

İSPARK otopark

Görevli fazladan ücret istedi

İSPARK görevlisinin "Herkes 100 lira versin, bariyeri açayım" demesi üzerine tartışma çıktı. Bilgisayardan aldıkları çıktılarla işlem yapan görevliler, araçların otoparktan çıkışına izin verdi.

Otopark çıkışında sorun yaşayan vatandaşlar, çözüm bulunmamasına isyan etti.

Korna ile protesto 

Görevlilerin bu kez de otopark ücretlerini nakit istemesi üzerine tartışma yaşandı. Otoparktan çıkmak için bekleyen bazı sürücüler ise korna çalarak duruma tepki gösterdi. Sürücüler, işlemlerin yapılmasının ardından araçlarıyla otoparktan ayrıldı.

Yavaş’ın izinsiz taş ocağına kilit vuruldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) CHP'li Mansur Yavaş'ın, çivi çakılması dahi yasak olan Çubuk ilçesi Kutuören Köyü'ndeki meraya taş ocağı kurdu. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın Kutuören Köyü'ne yaptığı bir ziyaret sırasında köylüler, Yavaş tarafından mera arazisine izin alınmadan taş ocağı yaptığını söyledi. Şikâyetlerin ardından Çubuk Belediye Başkanı Baki Demibaş yaptığı inceleme sonrası konuyu kaymakamlığa taşıdı. Kaymakamlık, meraya ABB iştiraki olan PORTAŞ tarafından izinsiz kurulan taş ocağına ilişkin durdurma kararı verdi.

Can Atalay dosyası yeniden Yargıtay’da 

TİP'ten milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ihlal kararını değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun yerel mahkemece verilen karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay'a gönderdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal