İspanya'daki çiftçiler adil fiyat için sokağa döküldüler!

Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikalarını kabul etmeyen İspanya’daki çiftçiler, protestolarına devam ediyor. Hükümetin uyguladığı tarım politikalarını ve düşük gelire karşı gelen çiftçiler, Mercabarna toptan satış pazarının girişinde bir araya geldi.

13.02.2024-17:23 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-18:12) İspanya'daki çiftçiler adil fiyat için sokağa döküldüler!

Tarım araçları olan traktörleriyle gelen çiftçiler: Haksız rekabet, sübvansiyon indirimleri ve AB düzenlemelerine karşı gösteri düzenlemeye devam ediyor. Mercabarna’nın girişi polis tarafından kapatıldı. Protestoların 22 Şubat'a kadar devam etmesi planlanıyor.

"Bizim sonumuz sizin açlığınız olacak!"

İspanya'daki çiftçilerin protestosu

Sokağa inen çiftçiler, traktörleri ile başta başkent Madrid olmak üzere Katalonya, Andalucia, Valencia, La Rioja, Kastilya-La Mancha ve Kastilya Leon bölgelerinde yolları kesmeye devam ederken, Malaga Limanı'nı ve Valladolid'deki büyük bir toptancı pazarını abluka altına aldılar. Çiftçiler, traktörlerine "Bizim sonumuz sizin açlığınız olacak" yazılı bir pankart astı.

Çiftçilerin istek ve şikayetleri!

Kendilerine büyük bir haksızlık yapıldığını ve çok güç bir durumda bırakıldıklarını belirten çiftçiler, ürünleri için adil fiyat ve bürokrasinin azaltılmasını talep ediyor, AB'nin Yeşil Anlaşma'yı gözden geçirmesini acil bir şekilde talepte bulundular. Çiftçiler, üretim maliyetlerindeki artış, sıkı çevre düzenlemeleri ve haksız rekabet arasında ezildiklerini belirterek, Yeşil Anlaşma'nın kendilerini verimli toprakları terk etmeye, böcek ilaçlarını ve gübreleri büyük ölçüde azaltmaya zorladığını ve et tüketimine bir saldırı olduğu açıkladı.

Protestoların harareti arttı!

İspanya'daki çiftçilerin protestosu

Asaja Genç Çiftçiler Tarım Derneği'nin de aralarında bulunduğu birçok çiftçi protestolarına 22 Şubat'a kadar devam edeceklerini duyurdu. Asaja Genç Çiftçiler Tarım Derneği Başkan Yardımcısı Donanciano Dujo yaptığı açıklamada, "Şikayetlerimizi gerçekçi bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz Kent ve bölge düzeyini aştıktan sonra protestoları ulusal düzeye taşıyacağız ve ardından Brüksel'e gideceğiz" şeklinde konuştu.

Protestolar işe yarıyor!

AB ülkelerindeki çiftçiler rahatsız oldukları diğer bir konu ise, AB'nin Yeşil Anlaşması'nın içerdiği pestisit ve herbisit yasaklarına ve Brezilya ile Arjantin'den daha fazla sığır eti ithal edilmesini sağlayacak yeni bir anlaşmaya karşı çıkarken, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa genelindeki çiftçi protestolarının ardından tarım ilacı (pestisit) kullanımını azaltma planından vazgeçildiğinin bilgisini paylaştı. Hayvan refahıyla ilgili katı kurallara bağlı olmadıkları için söz konusu ülkelerle rekabet etmenin son derece zor olduğunu belirten çiftçiler, uygulanmak istenen politikalar yüzünden tarım endüstrisi, hem gıda üretimini artırmaya hem de tarımın çevre üzerindeki etkisini azaltmaya çalışıyor şeklinde şikayette bulunuyorlar.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal