İspanya'da Coronavirüsten Dolayı 1326 Kişi Öldü

Avrupa'da İtalya'dan sonra virüsten en çok etkilenen ülke durumunda olan İspanya'da coronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı artmaya devam ediyor. Yapılan son açıklamalara göre ülkede bin 326 kişi coronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybetti.

21.03.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-14:20) İspanya'da Coronavirüsten Dolayı 1326 Kişi Öldü

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını, Çin'den sonra en çok İtalya'ya etkiledi. Virüsün yeni merkez üssü haline gelen İtalya, Avrupa'da virüsün dağılmasına sebep olurken, bu durumdan en çok İspanya etkilendi. Virüsün Avrupa'da yayılmaya başladığı ilk dönemlerde durumu ciddiye almayan İspanya'da coronavirüs salgınından dolayı ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda, coronavirüsten dolayı ölenlerin sayısının bin 326'ya yüklediği belirtildi. Aynı açıklamada ülkedeki vaka sayısının da 25 bine çıktığı duyuruldu.

İTALYA ÇİN'İ GEÇTİ

Öte yandan İtalya'daki kritik süreç devam ediyor. Coronavirüsün etkisini atlatamayan İtalya'da sağlık sistemi çökme noktasına geldi. Ülkedeki coronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 4 bin 32'ye yükselirken İtalya'daki sayı Çin'i geride bıraktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal