03.12.2022-11:28 (Son Güncelleme:03.12.2022-11:28)


1

Birgün gazetesinden Timur Soykan’ın haberine göre, Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. henüz 6 yaşındayken kendisinden yaşça büyük bir adamla evlendirildi.



2

Kadir İstekli isimli 29 yaşındaki adamla evlendirilen küçük kız iddiaların odağındaki isim oldu.. İddialara göre; Henüz 6 yaşındayken H.K.G’ye gelinliğe benzeyen beyaz bir kıyafet giydirdiler, Kadir’i gösterip “O artık senin kocan” dediler. Kadir onu bir fotoğraf stüdyosuna götürdü. Birlikte fotoğraf makinesine bakarken küçük kız evcilik oynadıklarını sanıyordu. H.K.G. imam nikahı kıyıldıktan 1 gün sonra istismara maruz kaldığını anlattı.



3

Bir yıl sonra H.K.G, anne ve babasıyla memleketleri Sakarya Sapanca’ya gitti. Kadir de yanlarındaydı. Kadir'in burada küçük kıza tecavüz ettiği iddia edildi. Korkunç olay bununla bitmedi. Çengelköy’deki evlerine döndüklerinde tecavüz devam etti. Annesi önce karşı çıkmıştı. Ancak babası Yusuf Ziya Gümüşel, annesinin evde olmadığı günlerde H.K.G.’yi karşı dairedeki Kadir İstekli’ye teslim ediyordu. Çocuk bunun normal olduğu yalanıyla kandırılıyordu.



4

H.K.G. büyüdükçe yaşadıklarının bir oyun olmadığını anlıyor, 6 yaşından itibaren yaşadığı cinsel istismarın altında eziliyordu. Bir gün radyo programında küçük kız çocuklarının evlendirilmesiyle ilgili konuşmaları duydu. Artık yaşadıklarının bir işkence olduğunu anlıyordu. Evden kaçmaya karar verdi ama babası engelledi.



5

İfadesinde “Bu olaydan sonra tekrar içime kapandım. İtaat etmeye çalıştım, ailemin sözünden çıkmadım. 17 yaşında hamile kaldım. Çocuk doğduktan sonra huzur buldum. Ancak çocuğumu benden aldılar. Cep telefonundan araştırdığımda 6 yaşında evlendirmenin normal olmadığını anladım.” dediği iddia edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr