İsmail Kartal’dan Galatasaray için iki planlı taktik: A planı ön alan baskısı, B planı çift forvet

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Süper Kupa’da oynayacakları Galatasaray derbisinin taktik planını hazırladı. İki aşamalı bir taktik izleyecek olan Kartal, maçın durumuna göre A ve B planı şeklinde hazırladığı taktikleri devreye sokacak.

28.12.2023-11:43 - (Son Güncelleme: 28.12.2023-17:51)

Süper Kupa’da Galatasaray ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de Fred’in de takıma dönmesiyle beraber taktik planları değişti. Teknik direktör İsmail Kartal, ligde oynanan maçın oyunundan memnun olmadığını oyuncularına ileterek bu kez daha baskılı ve hücum ağırlıklı bir futbol görmek istediğini dile getirdi.

İsmail Kartal’dan iki aşamalı taktik

Samandıra Can Bartu tesislerinde hafta başından bu yana yoğun bir taktik hazırlığı içerisinde olan İsmail Kartal, ekibiyle beraber iki aşamalı bir taktik planı hazırladı. Tecrübeli teknik adamın planı A ve B planından oluşuyor.

İsmail Kartal antreman

A planı: Ön alanda baskı

İsmail Kartal, Galatasaray maçında ideal orta saha ikilisini Fred ve İsmail Yüksek ile kuracak. Maçın başlama vuruşunun yapılmasıyla beraber bu ikilinin yapacağı baskıyla rakibini hataya zorlamak isteyen Kartal, bu taktiğin işe yaramaması durumunda B planını devreye sokacak.

B planı: Çift forvet 

A planında sonuca ulaşamaması halinde B planını devreye alacak olan İsmail hoca, ikinci yarının ortalarında Edin Dzeko’nun yanına Michy Batshuayi’yi monteleyecek. Kayserispor maçında yaptığı hattrick ile takımının lider kalmasını sağlayan Belçikalı yıldız, 62 yaşındaki teknik adamın yedekten gelecek en önemli kozu olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal