İsmail Ergüneş Kimdir?

İsmail Ergüneş kimdir, AK Parti'de hangi görevlerde bulunmuştur? İsmail Ergüneş hangi bakanlığa atanmıştır? İşte İsmail Ergüneş'in biyografisi ve hakkında merak edilenler.

01.05.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-10:20) İsmail Ergüneş Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atama kararlarına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atanan İsmail Ergüneş'in hayatı merak konusu olmaktadır. Yeni bakan yardımcısının hayatı ve biyografisinde merak edilenleri derledik. İsmail Güneş kimdir?

İSMAİL ERGÜNEŞ KİMDİR?

İsmail Ergüneş, ortaokul ve lise öğrenimindeyken Milli Gençlik Vakfı Hassa Şubesinin kuruluşu ve şubenin sonraki çalışmalarında oldukça aktif bir şekilde yer aldı. 1990 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi ve 1994 yılında bu okuldan mezun oldu. Yüksek Lisans programını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana bilim dalında tamamladı. Bu programda “Yasama Sorumsuzluğu” başlıklı tezini yazdı.

İSMAİL ERGÜNEŞ'İN AKPARTİ'DEKİ GÖREVLERİ

İsmail Ergüneş, AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte birçok görevde yer aldı. AK Parti'de sırasıyla AK Parti İstanbul İl Seçim İşleri, İl Hukuk, İl Başkanlığı Çalışma Grubu ve bu görevlerine ek olarak AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Çalışma Grubu ve İlçe Seçim Kurullarında üye olarak yine oldukça aktif bir şekilde görev yaptı. 2006 yılında yapılan AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresinin ardından İlçe Seçim İşleri Başkanı olarak görev yapmaya başladı. Türkiye’nin en büyük ilçesi olarak bilinen Gaziosmanpaşa’da 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkez(SKM) Başkanlığı yaptı ve burada adından sıklıkla söz ettirdi.

2008 yılında yapılan Gaziosmanpaşa İlçe 3. Olağan kongresinde ise Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’na seçildi. 2011 yılında yapılan AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresinde tekrar İlçe Başkanlığı görevine layık görüldü. 2014 yılı Mahalli idareler Seçimlerde Gaziosmanpaşa İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı için İlçe Başkanlığı'ndaki aktif görevinden istifa etti. Adaylık sürecinin ardından İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Komisyon Üyeliğine görevine getirildi.

İlçe Başkanlığı yaptığı zaman aralığında 33 yeni İlköğretim okulunun İSMEP ve İl Özel idaresi vasıtasıyla Gaziosmanpaşa ilçesine kazandırılması, her yirmi bin nüfusa bir Aile Sağlığı Merkezi projesi kapsamında 14 yeni Aile Sağlığı Merkezinin ilçeye kazandırılması, inşası halen devam eden ve p tamamlanan 250 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yapılarak açılması, 300 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımının devam ettirilmesi ve bu hastanenin açılışının takibi ve ilçeye kazandırılması, biri Yarı Olimpik Yüzme Havuzu olmak üzere 2 adet Spor Kompleksinin Gaziosmanpaşa’ya kazandırılması ile 4 adet 112 Acil Servis Merkezinin ilçeye kazandırılması, İlçede bulunan 3 İmam Hatip Lise sayısının 6’ya ve sayısı 3 olan İmam Hatip Ortaokulu sayısının 8’e çıkarılması ile 11 İHL ve Ortaokulu ile İstanbul’da en fazla İHL’ si olan ilçe ve 2012-2013 Eğitim öğrenim döneminde İstanbul ilçelerinde İHL’lere en fazla kayıt yaptırılan ilçe olmasında etkin rol aldı ve görevlerini başarılı bir şekilde yürüttü.

İsmail Ergüneş, birçok Sivil Toplum Kuruluşunda kurucu üye, üyelik ve onursal başkanlık görevlerinde bulundu. 25 yıldır Gaziosmanpaşa'da ikamet etmekte birlikte aynı ilçede 19 yıldır Serbest avukatlık yapmaktadır.

İSMAİL ERGÜNEŞ HANGİ BAKANLIĞA ATANTI?

Ergüneş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal