İslamiyet'i Teröre Böyle Alet Ettiler! PKK'nın Sözde Diyaneti Çökertildi

PKK’nın kurduğu Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyesi olan 23 kişi hakkında savcılık, iddianame hazırlamıştı. Soruşturmada, DİAYDER üyesi Ekrem Baran'ın terör örgütünün sözde diyanet işleri başkanı olarak görüldüğü belirlendi.

01.01.2022-12:59 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-12:59) İslamiyet'i Teröre Böyle Alet Ettiler! PKK'nın Sözde Diyaneti Çökertildi

Hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi sonrası yürütülen soruşturmada terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu belirlenen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) terör örgütünün Diyanet’i olarak görüldüğü tespit edildi. Şüphelilerden Ekrem Baran, PKK’nın Kürdistan devletini kurması durumunda kendisinin Diyanet İşleri Başkanı olacağını ifade etti. 

SÖZDE KÜRDİSTAN DEVLETİNİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI OLACAKMIŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame de yer alan tespit ve delillere göre, DİAYDER üyesi olan şüpheli Hasan Karahan, kendisi dışındaki diğer üyelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) gassal olarak işe alındığını ifade etti. Bu duruma tepki gösteren şüpheli Hasan Karahan, telefon konuşmalarında dernekte yapılan usulsüzlüklerden bahsetti. Hasan Karahan, İBB’ye işçi sokulmasına ilişkin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirterek, dernek üyelerinden olan Ekrem Baran'ın Kürdistan devletinin kurulması halinde devletin sözde Diyanet İşleri Başkanı olacağını söyledi. Soruşturma kapsamında delil toplama amaçlı şüphelilerin evinde yapılan aramalarda bulunan materyallerde PKK’nın Diyanet yapılanmasına ilişkin belgeler ortaya çıktı. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EYLEMLERİ İÇİN FETVA VERDİ

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede tespit edilen bilgilere göre, 2015-2016 yıllarında DİAYDER üyesi olan şüpheli Ekrem Baran’ın PKK/KCK terör örgütünün Güneydoğu Anadolu'da sözde Kürdistan kurulması eylemlerine yönelik destek verdiği ortaya çıktı. 

Kur’an-ı Kerim’den alıntılar yaparak terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptı. İslamiyet’te öz yönetim olduğunu söyleyen sözde din adamının, devletin terör örgütüne karşı yaptığı operasyonlara tepki göstermek amaçlı çukur ve hendek kazılarına yardım ettiği belirlendi.  Kürt halkını devlete karşı kışkırtarak ayaklanmaları için çağrıda bulundu. Din alimleri derneği yaptıkları eyleme ise direniş oruçları ismini verdiler. 


Terör örgütü PKK’nın Kürdistan devletini kurmaları halinde Diyanet İşleri Başkanı olarak gösterilen Ekrem Baran'ın emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanıp, ifade vermeyi reddettiği belirlendi. Sözde din alimi Ekrem Baran’ın ifadesi savcılıkta avukat eşliğinde alındı. Baran, ortaya çıkarılan her türlü delillere rağmen bağlantılı olduğu terör örgütünü inkar etti. 

DERNEĞİNİN KURULUŞ AMACINI DA BİLMİYORMUŞ

Savcılıkta avukat eşliğinde verdiği ifadesinde 2016 yılında Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) başkanı olduğunu, kendisinden önceki dernek başkanının ise Mehmet Şimşek olduğunu ifade eden Ekrem Baran, ‘Dernek aynı zamanda mescit olarak kullanılmaktadır. Derneğin merkezinin dışında halk tarafından açılan dernekle direk organik bağı bulunmayan ancak, imamlığını yapan şahısları tanıdığımız kişilerden oluşan mescitler bulunmaktadır" dedi.

Yaptığı basın açıklamalarını bile hatırlamayan Baran, "29 Ocak 2016'da 'Özyönetim İslam'a uygun bir yönetimdir' şeklinde beyanda bulunup bulunmadığımı hatırlamıyorum. 30 Ocak 2016 tarihinde dernekte direniş orucu şeklinde 3 günlük bir eylem yapıldı, ancak söz konusu eylemin ne amaç ile yapıldığını şuan için hatırlamıyorum. Birçok mele o direniş orucuna katıldı. İslam'a göre de bir musibet olduğu zaman sünnet amacıyla oruç tutulabilmektedir. Ancak ben o dönem gerçekten ne için bu eylemin yapıldığını hatırlamıyorum’ diye konuştu. 

TERÖR ÖRGÜTÜ MEDYA YAYINLARINDA ESPRİ YAPMIŞ

Terör örgütü PKK’nın medya yayın organlarında yaptığı konuşmaları hatırlamadığını dile getiren Baran, ‘23 Ağustos 2019 tarihinde kayyum darbesine karşı halkın yanındayız başlıklı haberde yapılan basın açıklamasını hatırlamıyorum. Devam eden süreçte Mardin'de kayyum protestosu için düzenlenen basın açıklamasında bulundum ben bu amaçla Mardin'e gitmedim, ziyaret amacı ile gittim. Ahmet Türk'ü ziyaret ettim ve geri döndüm. 14 Şubat 2021 tarihinde MET TV'de yapılan röportajı hatırlıyorum söz konusu röportajın burada yayınlanacağını bilmiyordum. Söz konusu sitenin örgütsel yayın yaptığından haberim yoktur. NETEW isimli dijital kanalda yayınlanan videodan haberim vardır. Söz konusu programda verilen örnek durumu özetlemek için verilen bir örneklemedir, maksadını aşan bir beyan olmuştur, esprili bir şekilde durum izah edilmeye çalışırken verilmiş bir beyandır. Buradan mezheplerde ki farklılıklardan bahsedilmektedir. Herhangi bir kişiyi aşağılamak ya da algı oluşturma amacı yoktur. STERK TV'de bir program yaptığımı hatırlıyorum, söz konusu sitenin örgütsel yayın yaptığından bilgim yoktur’ dedi. 


DİAYDER’İ KADROYA İBB DAVET ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde tüm inanç grupları için kurulan kadroyu DİAYDER’in de davet edildiğini dile getiren terör örgütü şüphelisi Ekrem Baran, ‘Mehmet İnan'ı telefonu kapatarak neden Whatsapptan aradığımı hatırlamıyorum. 16.11.2021 tarihinde Rıza Oğur ile yapmış olduğum görüşmede para gönderme muhabbetinin içeriğini hatırlamıyorum, Rıza Oğur derneğimizin saymanıdır. Ben Mele Emin'den para aldığımı hatırlamıyorum. Mele Emin dernek üyesi olan Mehmet Emin Aslan isimli kişidir, kendisi de dernek yönetiminde bulunmaktadır ve kendisi müteahhittir, dönem karşılıklı kişisel borç aldığımızda olmuştur ancak söz konusu görüşmenin ne amaç ile yapıldığını hatırlamıyorum, böyle bir para gönderilip gönderilmediğini de bilmiyorum.

Evimde ele geçirilen yüklü para tekstil işinden elde edilen paradır. Toplu iş yaptığımdan dolayı bu para normal bir paradır. Herhangi bir örgütsel yönü yoktur. Paranın bir an evvel iade edilmesini talep ediyorum.

İBB'NİN MARKET KARTLARI 

21.11.2021 tarihinde Rıza Oğur ile yaptığım görüşmede ki Büyükşehir inanç masasında alım yapılacak olan imam kadrosuna ilişkindir. Belediye bu hususta ilan yapmıştır. Pandemiden dolayı çokça ölüm olması sebebiyle mezarlıklar müdürlüğü kadrosunda ki imamlar yetmiyordu, birkaç kişide bu ilandan dolayı benimle irtibata geçti. Bende başvuran şahıslara burada bir rolümüzün olmadığını söyledim.

04.05.2021 tarihinde Nilüfer Taşkın ile yapmış olduğum görüşmeyi tam olarak hatırlamıyorum, ancak içerikten anladığım kadarıyla B.Şehir belediyesi tarafından O... markette kullanılabilecek 100 TL'lik alışveriş kartıdır. Bizim derneğe de 300 tane gönderdiler. Biz de bu kartları seydalara verdik, onlarında ihtiyaç sahiplerine dağıtmasını istedik. Kime dağıttıklarını bilmiyorum, her imam kendi çevresine dağıttı. Devam eden görüşmelerde bu kartların dağıtımına ilişkindir’ ifadelerine yer verdi. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal