İslam Ülkelerinden Fransız Ürünlerine Boykotun Ardından Fransa: Boykottan Vazgeçin

İslam ülkelerinden Fransız ürünlerine boykotun büyümesinin ardından Fransa'dan bu tutumdan vazgeçin uyarısı yapıldı.

26.10.2020-08:50 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-09:03) İslam Ülkelerinden Fransız Ürünlerine Boykotun Ardından Fransa: Boykottan Vazgeçin

İslam ülkelerinden Fransız ürünlerine boykotun büyümesinin ardından Fransa'dan bu tutumdan vazgeçin uyarısı yapıldı.

Fransa'da Hz. Muhammed ve İslam'a hakaret eden karikatürlerin gösterisi ardından kriz alevlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı açıklamaları ülkede Müslümanlara karşı yapılan baskıları çoğalttı.

Macron Müslümanları hedef alan açıklamalar yapmış, İslami radikalleşme ile terörle mücadeleyi arttıracağını belirtmişti. Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürler, devlet kurumlarının binalarına yansıtılmıştı.

Müslüman dünyasından da Fransa'daki İslam düşmanlığına karşı tepkiler gösterilmeye başladı. Bir takım ülkelerden Fransa'nın ürünlerine boykot yapıldı.

FRANSA:BOYKOTU DURDURUN

Fransa, Türkiye ile Arap ülkelerinde ürünlerinin boykot edilmesine ilişkin çağrıların ve Fransa karşıtı gösterilerin durdurulmasını istedi.

Fransız Dışişleri Bakanlığı'ndan geçen akşam yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Orta Doğu'nun birçok ülkesinde, Fransız ürünlerini boykot etme çağrıları ve daha genel olarak, bazen nefret dolu terimlerle, Fransa aleyhine gösteri çağrıları sosyal medyada yayınlandı.'

Açıklamada, 'Fransa Müslümanları, Fransız toplumunun ve tarihinin ayrılmaz bir parçasıydı. Boykot çağrıları ve radikal bir azınlık tarafından araçsallaştırılan, ülkemize yönelik saldırılar temelsizdir ve derhal durdurulmalıdır.' denildi.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Fransız ürünlerini boykot çağrılarını ile Fransa karşıtı  gösterilerin, ülkenin hem ifade hem de vicdan özgürlüğü hususundaki tutumunu çarpıttığı belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal