İslam Diniyle Dalga Geçen Sahte Şeyhin Sabıkası Kabarık Çıktı

İstanbul’da Sultan Abdülhamid Han’ın türbesine gidip İslam dini ile peygamber efendimizin kutsal emanetleriyle dalga geçer bir video çeken Şaban Gül’ün dosyası pekte iç açıcı değil.

05.08.2020-15:25 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-15:26) İslam Diniyle Dalga Geçen Sahte Şeyhin Sabıkası Kabarık Çıktı

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten yakalanan sahte şeyhin Kütahya Sulh Ceza Hâkimliğince daha öncesinde kendisiyle ilgili yakalama kararının verildiği ve hemen hemen 1,5 senedir arandığı tespit edildi. Zanlı Şaban Gül tutuklanarak cezaevine alındı.

İstanbul Fatih'te yer alan Sultan Abdülhamid Han'ın türbesine giden Şaban Gül adlı şahıs İslam dinini aşağılayan ifadeleri dile getirmişti. Türbe içinde telefonuyla video çeken Gül, peygamber efendimizden kalan kutsal emanetler ile dini inançlar üzerine hadsiz cümleler kurmuştu.

İSLAM DİNİ İLE KUTSAL EMANETLERLE DALGA GEÇTİ

Sabah'ın haberine göre bu gibi yerlerle insanların koyunlaştırıldığını dile getiren ve lafta müritleri olan Şaban Gül'e türbedeki vatandaşlardan tepki alarak eleştirileri diğer platformlarda yapmasını kendisini dinlemeye mecbur olmadıklarını belirtmişti.

Geçen aylarda gerçekleşen olayın ardından bu defada 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kapsamında ifadesine başvurmak üzere çağrılan Şaban Gül kendisini arayan polis memurlarına ifadeye vermeye gitmeyeceğini, kendisini bulabilirlerse ifadesini alacağını söyledi.

'HAKARET ETMEDİM'

Emniyet güçlerinin yakalayarak gözaltına aldığı Şaban Gül, karakolda verdiği ifadesinde Sultan Abdülhamid Han'ın türbesinde video çektiğini, çektiği videoda insanları din adı altında kandırdıklarını dile getirdiğini ve türbe içinde olan başka şahıslardan tepki gördüğü için gittiğini, hakaret içeren sözler kullanmadığını dile getirdi.

SABIKA KAYITLARI KABARIK ÇIKTI

İfadesini verdikten sonra 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan yalancı şeyhin sabıkası kabarık oldukça çıktı. Şaban Gül'ün Kütahya Sulh Ceza Hâkimliğince daha önce kendisiyle ilgili yakalama kararının verildiği ve neredeyse 1,5 senedir arandığı ortaya çıktı.

YAKALANDI

Mahkeme Şaban Gül'ün sabit bir adresi olmaması ve üzerine atılı suçun tutuklama hükmü tedbirine uygunluğa usulde bir engel olmaması, adli denetim kararlarının uygulamanın yetersiz olacağı dikkate alınarak tutuklanmasına karar alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal