İslam aleminde bayram sevinci!

Müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan Bayramı, beraberinde birçok değerleri de getiriyor. Akraba ziyaretleri, bayram kahvaltısı ve küçüklere harçlık bugünden itibaren başlıyor.

10.04.2024-10:33 - (Son Güncelleme: 11.04.2024-09:35) İslam aleminde bayram sevinci!

Türkiye genelindeki camilerde bayram namazı kılındı ve birçok şehirde bayramlaşmalar gerçekleştirildi. Bayram namazı Ankara’da 06.49, İstanbul’da 07.04, İzmir’de 07.13, Çanakkale’de 07.15, Iğdır’da 06.04’de kılındı.

İslam dünyası bayramı kutluyor!

Şevval (Ramazan Bayramı) hilali, Asya Kıtası'ndan itibaren görülmesiyle birlikte başlandı ve İslam dünyası Ramazan Bayramı’nı ihya etmeye başladı.

‘‘Bayram tüm inananlar için hediyedir’’

İslam aleminde bayram sevinci!

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın,  Müslümanların ramazan ayında yaptıkları ibadetlerle manevi bir mesafe katettiklerini ve ardından kendilerine hediye bayrama kavuştuklarını söyledi.

‘‘Bayram gününde samimiyetle dua edelim’’

Ramazan Bayramının Müslümanlar için çok önemli bir zaman dilimi olduğunu belirten Aydın, ‘‘Hadis-i şeriflerde ifade edildiği üzere hem Ramazan hem de Kurban Bayramı, Müslümanlara bayram olarak kılınmıştır. Bundan dolayı bayram günlerinde ıslah ve samimiyet ile dualarımızı yapalım. Bayram günü sabah namazından çıktıktan sonra fitrelerimizi ramazan içinde vermediysek bir an evvel verelim. Bayramlar Müslümanların bir araya gelmesi için çok önemli zaman dilimleridir’’ ifadelerine yer verdi.

‘‘Bayramda aile büyüklerini unutmayalım’’

İslam aleminde bayram sevinci!

İslamiyet kurulduğundan beri, bayram ihya edildiğine değinen Aydın, Hz. Muhammed’in çocuk, kadın, yaşlı herkesi bayram namazına davet ettiğini belirten Aydın, bayram günlerinde peygamber efendimiz döneminden bugüne dek ikramların ve kutlamaların yapıldığını anımsattı. Ayrıca bayramda da fitre, fidye ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmasını tavsiye eden Aydın, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: ‘‘Bayram günlerini küskünlerin barışmasına vesile kılmak gerekir. Küçüklerin büyüklerin yanına gitmesi, yaşadıkları yer uzaksa ve gidemiyorlarsa telefon açmaları, tebrik mesajları göndermeleri ve gönül almaları çok önemlidir.’’


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal