İŞKUR’dan yeni uygulama müjdesi: Tamamen ücretsiz olacak

İŞKUR’dan staj arayanları sevindirecek haber geldi. Staj programlarını ve staja ulaşımı yaygınlaştırmak isteyen İŞKUR, işveren ve stajyeri dijital ortamda buluşturacak. İşte detaylar…

21.09.2022-14:58 - (Son Güncelleme: 21.09.2022-15:05) İŞKUR’dan yeni uygulama müjdesi: Tamamen ücretsiz olacak

Staj bulmakta zorlanan birçok kişinin yüzünü güldürecek haber İŞKUR’dan geldi. Yeni düzenlenen programla beraber, işveren ve stajyer dijital ortamlada bir araya getirilecek. Oluşturulan buz hizmet ise tamamen ücretsiz olacak. 

İŞKUR’dan staj arayanları sevindiren haber

Staj imkanlarını genişletmek, staja ulaşımı artırmak adına yeni bir hizmete imza atan İŞKUR, işveren ve stajyeri dijital ortamda bir araya getiriyor. Bu sayede staj yeri arayan öğrenci ile işveren dijital ortamda daha kolay buluşacak. Hazırlanan staj programının amacı özellikle gençlerin mesleki deneyim kazanması, işgücü piyasasına ve iş hayatına ilişkin bilgi sahibi olmaları amacıyla staj programlarına kolayca başvuru yapmaları. Stajyer arayan birçok kurumda bu uygulamadan yararlanabilecek. 

Uygulama ücretsiz olacak

İŞKUR tarafından hazırlanan staj uygulamasında; lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin özel sektör iş yerlerinde durumlarına uygun açık staj pozisyonlarını görmeleri ve işverenlerin de talep ettikleri staj pozisyonlarında aradıkları nitelikleri stajyer adaylarının firmalarında staj yapma imkanı sağlanacak ve uygulama ücretsiz olacak. 

Uygun ilanlara başvuru yapılabilecek 

Hazırlanan yeni uygulamaya İŞKUR internet sitesinden başvuru yapılabilecek. Zorunlu veya gönüllü bağlı staj yapmak isteyen gençler sistem üzerinden tüm staj ilanları görecek ve kendilerine uygun ilanlara başvuruda bulunabilecek. 

Staj uygulamasında zaman sınırlaması yok 

Yeni uygulanacak olan programla ilgi merak edilen ise zaman sınırlaması var mı? Sorusu. İŞKUR’dan yapılan açıklamada, staj programında herhangi bir zaman kısıtlaması olmadığı ve istenildiği zaman başvurulabileceği belirtildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal