İŞKUR'a nasıl ve nereden kayıt yaptırılır? İŞKUR kayıt seçenekleri ve online işlemler

İş bulmak için istihdam sağlayan ve daha nice yardımları dokunan İŞKUR, gün geçtikçe popüler olurken iş bulma sorunlarını da ortadan kaldırmak adına çalışmalar yapmaktadır. Bunun üzerine bir çok işlemden yararlanmak için İŞKUR'a nasıl kayıt olunacağı araştırılmaya başlandı. İŞKUR'a nasıl kayıt yaptırılır? İŞKUR kayıt işlemleri hakkında tüm detaylar haberimizde

26.06.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-17:00) İŞKUR'a nasıl ve nereden kayıt yaptırılır? İŞKUR kayıt seçenekleri ve online işlemler

İş arayışında olanların tercih ettiği İŞKUR aynı zamanda işverenlerin de ilgi odağı olmaktadır. İŞKUR'a kayıt yaptırmak isteyenler araştırmalara başlarken neler yapılması gerektiği de merak konusu oldu. İŞKUR'a nasıl kayıt yaptırılır? İŞKUR kayıt yaptırma seçenekleri ve aşamaları haberimizde yer almaktadır

İŞKUR'a kayıt olma

- İŞKUR iş arayanlar ile iş verenler olarak 2 seçenek üzerine kayıt almaktadır

- Kişiler üyeliklerini tamamlamasının ardından hesapların kullanılabilir hale gelmesi için e posta ya da telefon numarası girilmesi gerekir. İkisinden birisinin girilmesiyle gelen onay kodu doğru şekilde yazılır.

- Üyelik yapılan hesaplar üzerinden 1 yıl içinde herhangi bir işlem yapılmadığı takdirde hesap dondurulur fakat bu durum özürlüler için ise 2 senedir.

- Üyelere gönderilen mesajlar okunmadığı takdirde 15 gün içinde silinir.

İŞKUR kayıt yaptırma

İŞKUR'a nasıl kayıt olurum?

İŞKUR'a kayıt olurken öncelikle iş arayan mı yoksa işveren mi olduğunuzu belirtmeniz gerekir. İşveren kaydı oluşturmak için https://esube.iskur.gov.tr/Ortak/IsverenKayit.aspx bu adres üzerinden iş arayan kaydı için ise https://esube.iskur.gov.tr/UserSignUp.aspx bu adres üzerinden kolaylıkla üye işlemlerini gerçekleştirebilir.

İnternet üzerinden kolaylıkla isim, soyisim, telefon numarası, adres, e posta gibi bilgiler düzenlenir ve profil resmi eklenerek tamamlanır. İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunu kanıtlar bir belgenin sunulması gerekirken başvuru esnasında belirtilmesi iş aramalarını kolaylaştırır.

İŞKUR'a kayıt olamıyorum?

En çok tercih edilen sitelerden olan İŞKUR'un web sitesi yoğunluk nedeniyle bazen isteklerinizi karşılayamıyor olabilir. Sistemsel bazı sorunlardan ötürü İŞKUR kayıt işlemleri aksayabilir. Fakat uzun süredir aynı hatanın devam etmesi durumunda İŞKUR merkezine başvuru yapmanız gerekir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal