İŞKUR Çalışma Saatleri

Türkiye'deki vatandaşlara çalışma ve iş bulma konusunda yardımlar sağlayan özerk kamu kuruluşlarından birisi olan İŞKUR, diğer adıyla Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü olarak bilinmektedir.

25.03.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-16:50) İŞKUR Çalışma Saatleri

Türkiye'de ikamet eden ve çalışmak konusunda istekli vatandaşların istihdam edilmesini sağlayan bir kuruluş olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın denetimiyle hizmetler vermektedir.

İŞKUR Çalışma Politikasının Kapsamları

İŞKUR, Türkiye'de bulunan çalışmak isteyen vatandaşların istihdamını sağlamak üzere çalışmalar yürüten bir özerk kuruluştur. İşsizliğin önüne geçilmesi, istihdamın geliştirilmesi gibi çalışmalar yürütmektedir. Türkiye'de İş ve İşçi Bulma Kurumu gibi adlarla da bilinen bu kuruluş, kanunen çalışacak yaşta olan her vatandaşa yardım sağlayabiliyor. İş ya da meslek danışmanlığı, iş bulmak, toplum yararına çalışmak, girişimcilik programları gibi hizmetleri vatandaşlara sağlamaktadır. Girişimcilik programlarına veya meslek eğitimlerine katılarak, kolaylıkla iş bulabilmenize imkan tanınabiliyor.

İŞKUR Kursları

İŞKUR'un iş arayan vatandaşlara girişimcilik veya mesleki eğitim gibi çalışmalar adına kurslar sunduğu görülmektedir. Bu kurslara katılarak belli bir mesleki kursu tamamlayabilir ve bitirdiğiniz meslek dalına göre iş bulma şansınız artacaktır. Grafikerlik, kuaförlük, ön muhasebeci, kasiyer, hasta danışmanı, işletmecilik veya fotoğrafçılık gibi birçok dalda eğitim alma imkanınız olacaktır. Ayrıca İŞKUR, kurslara düzenli katılım gösteren kişilerin kurs süresince SGK ödemelerini de yapmaktadır.

Engelli bireylerin çalışmaları da, İŞKUR tarafından sağlanan istihdamlar sayesinde söz konusu olabilmektedir.

İŞKUR'da Çalışma Saatleri

İŞKUR, her il bünyesinde bulunan kurumsal binalar ile hizmet vermektedir. Bulunduğunuz ildeki İŞKUR binasının nerede olduğunu bilmiyorsanız, bu durumda İŞKUR kurumsal sitesinden il müdürlüklerini bulunduğunuz ile göre arayabilir ve haritalar üzerinde mevki olarak görüntüleyebilirsiniz.

İŞKUR'da personelin günlük çalışması sabah saat 8.30'da başlıyor ve akşam 17.00 saatinde sona eriyor. Ayrıca gün içerisinde saat 12.30 ile 13.30'da öğle molası veriliyor ve bu sırada herhangi bir işlem yapılamıyor. Ayrıca tatil olan Cumartesi ve Pazar günlerinde İŞKUR kurumsal binaları hizmete kapalıdır. Resmi tatiller çerçevesinde de kurum binalarının işlem yapmadığı görülmektedir. Bu nedenle işlemlerinizi ve başvurularınızı hafta içi günlerde İŞKUR'a yapmanız gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal