İskoçya Başbakanı Yusuf: Gazze’den gelecek mültecileri kabul etmeye hazırız

İsrail’in durmak bilmeyen saldırıları, yüz binlerce Gazzeli'yi evinden etmeye devam ediyor. İskoçya başbakanı Hamza Yusuf bu süreçte Gazze’den gelen mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını duyurdu. Hamza Yusuf sözlerinde, ‘’Şu anda Gazze’de yerinden edilmiş bir milyon insan var’’ ifadelerine yer verdi.

19.10.2023-15:48 - (Son Güncelleme: 19.10.2023-17:47) İskoçya Başbakanı Yusuf: Gazze’den gelecek mültecileri kabul etmeye hazırız

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf Gazze’den gelecek mültecileri kabul edeceklerini açıkladı. Başbakan Yusuf, İsrail’in korkunç saldırıları sürerken, Gazze’den gelen mültecilere kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Gazze halkına kapılar açık

Yusuf, bağımsızlık yanlısı İskoç Ulusal Partisi (SNP) konferansında İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin konuşurken İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman’a eleştirilerde bulundu.

İçişleri Bakanı Braverman, Londra’da Gazze’ye destek amaçlı düzenlenen eylemleri işaret ederek, 'Filistin bayrağı sallamanın yasal olmayabileceği' uyarısı yapmıştı.

Mülteci karşıtı sözleriyle gündeme gelen Braverman’ı İskoçya Başbakanı Yusuf şu sözleriyle eleştirdi. ‘’Bu açıklamalar beni bağımsızlık için daha da fazla çalışmaya itiyor. İskoçya'nın göç politikaları burada, İskoçya'da kararlaştırılıyor, aşırılıkçı Westminster politikacıları tarafından değil"

İskoçya Başbakanı Gazze halkı

"Şu anda Gazze'de yerinden edilmiş bir milyon insan var" sözleriyle Gazze halkının çaresizliğinin altını çizen Yusuf, uluslararası toplumun bir 'mülteci programı' hazırlaması gerektiğinden bahsetti.

Yusuf, "İngiltere hükümetini acil adım atmaya çağırıyorum. Öncelikle, Gazze'den ayrılmak isteyen ve gidebilecek kişiler için bir mülteci yerleştirme planının oluşturulmasına yönelik çalışmalara başlamalılar. Bunu yaptıklarında İskoçya, bu korkunç saldırılara maruz kalanlara güvenlik ve sığınak sunan ilk ülke olmaya isteklidir. İskoçya üzerine düşeni yapmaya hazır. Hastanelerimiz Gazze'deki yaralı erkek, kadın ve çocukları elimizden geldiğince tedavi edecek." Diye konuştu.

Ailesi Gazze’de mahsurdu 

Yusuf, Filistinli eşinin ailesinin Gazze'de mahsur kaldığına dair 9 Ekim’de açıklamalarda bulunmuştu.Hamza Yusuf, eşinin İskoçya'da yaşayan ailesinin, İsrail-Gazze çatışmaları başlayınca kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret amaçlı Gazze’ye gittiklerini ve bölgede mahsur kaldıklarını bildirmişti.

Yusuf'un Gazze'de mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla ise, sosyal medyada bir video paylaşmış, "İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor?" sözleriyle tepkisini idle getirmişti. 





Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal