İshal Yapan Yiyecekler Hangileri?

İshal yapan yiyecekler nelerdir? İshal yapan içecekler nelerdir? İshalin nedenleri nelerdir? Alkol kullanmak ishal yapar mı? Şeklindeki soruların cevaplarını derledik...

13.04.2018-16:09 - (Son Güncelleme: 14.05.2021-13:08) İshal Yapan Yiyecekler Hangileri?

Sindirim sistemi ile doğrudan ilgili olmayan diğer hastalıklar arasında da mevcuttur.İshal Yapan Yiyecekler Nelerdir? Nasıl İshal Olabilirim? İshalin Nedenleri nelerdir? İşte tüm cevaplar haberimizin içeriğinde saklı...

İshal durumunda birkaç ana faktör vardır. Bunlara alerji vakaları, gıda zehirlenmesi, bakteriyel enfeksiyonlar, ishal ilaçları, sindirim sistemi hastalıkları ve diyabetle ilgili hastalıklar da dahil olmaktadır.

Toplum içinde her kesimin doğal olarak karşılaşma olasılığı en yüksek derece de bulunan hastalıkların neredeyse en başlarında ishal hastalığı gelmektedir. Bir kişi ister sağlıklı olsun isterse de hastalığa yakalanmış olsun kim olursa olsun ishale yakalanma ihtimalleri her zaman için vardır. Burada önemli olan insanların yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeleri gerektiğidir

İSHALİN NEDENLERİ NELERDİR?

Kronik Durumlar

Üç gün içinde uzun süre devam eden ishalin nedeni, bağırsak sendromu, inflamatuar bağırsak hastalığı veya çölyak hastalığı gibi sindirim sistemi hastalıkları olabilmektedir. Bu hastalıklar çok yaygındır ve beslenme programında yapılacak olan değişikliklerle düzenli olarak tedavi edilebilir.

Gıda Zehirlenmesi

Hijyenik ortamlarda depolanmayan bozulmuş gıdalar ciddi halde ishale neden olabilir. Özellikle pişmemiş et, şarküteri, yumurta ve soğutulmuş raflarda gıda zehirlenmesine bağlı ishalin başlıca sebepleri arasında süt ve mayonez gibi gıdalar bulunmaktadır.

Yapılan Ani Beslenme Değişikliği

Bütün gün açılış, ağır yağlı bir yemek yeme ya da daha fazla kırmızı yemeye başlarsanız, ishale neden olabilir. Çünkü sindirim sistemi kullanıldığı standart olan kendi şeklini değiştirecektir. Beslenme değişiklikleri yavaş bir şekilde ve vücudu ayarlayarak yapılmalıdır. İshal gibi hastalığı hafife almamak gerekiyor. Çünkü; yeri geldiğinde oldukça sıkıntılar yaşatabilen bir hastalık konumundadır.

İSHAL YAPAN YİYECEKLER NELERDİR?

 Kafeinler

Bir kişinin sürekli olarak kafein içeren ürünler tüketmesi hem sindirim sistemini hem de vücudun genel yapısını bozması için yeterli sebeptir. Kafeinli içecekler kahve, çay, soda ve diğer gazlı içeceklerde bol miktarda bulunmaktadır. Buna ek olarak, kafein içeriğinin vücuda duyarlı olduğu noktayı vurgular.

Meyve Çeşitleri

Fruktozun içerisinde bir takım çeşit şekerler yer almaktadır. Bu şeker içeriğinin fazla olması ishalin vücudun aşırıya kaçması durumundan kaynaklanmaktadır. Fruktoz daha fazla gıdada bulunabileceğinden, birinin içeriğinde fruktoz olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir.

Süt ve Süt Ürünleri

Süt ve süt ürünlerinde laktoz içeriği ve şeker içeriği laktozun vücutta zaten belirttiğimiz gibi oluşacağı şekildedir. İnsanların kendilerine zarar vermediği yerlerde, olası bir kramp veya gaz sorunları yaşadığı görülür.

Alkol Kullanmak

Çok fazla alkol tüketen birisinin günün ardından, geçen günden uyanma olasılığı düşük bir ihtimaldir. Bu nedenle, ishalinizi durdurana kadar alkol almayı kesmeniz önerilir. Eğer alkol hem sağlığınızdan olursunuz hem de ishal hastalığına yakalanmanız daha kolay bir hal haline gelmiş olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal