İşgalci İsrail’in Saldırısı Sonrası Gazze’deki Merkezi Laboratuvar Hasara Uğradı

İşgalci İsrail’in durmak bilmeden Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği hava saldırıları devam ediyor. Bir saldırı sonucunda Gazze’deki merkezi laboratuvar hasara uğradı.

18.05.2021-11:34 - (Son Güncelleme: 18.05.2021-12:28) İşgalci İsrail’in Saldırısı Sonrası Gazze’deki Merkezi Laboratuvar Hasara Uğradı

Katil İsrail askerleri saldırılarını durdurmuyor. Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Yusef Abu Al-Rish İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırılarında Gazze’deki merkezi laboratuvar Alremal’in hasara uğradığını bildirdi. Koronavirüs aşısı ve test hizmetleri askıya alındı. 


AŞI HİZMETLERİ ASKIYA ALINDI 

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında Gazze’deki merkezi laboratuvarın hasar almasının ardından koronavirüse karşı aşılama ve test hizmetlerinin askıya alındığını bildirdi. 

'SAĞLIK PERSONELİ VE KURUMLARI KASITLI OLARAK HEDEF ALINDI' 

Al-Rish, gerçekleşen saldırılarda sağlık personeli ve kurumlarının kasıtlı olarak hedef alındığını bildirdi. Laboratuvarın Gazze Şeridi’nde koronavirüs üzerine çalışan tek yer olduğunu belirten Al-Rish, saldırı nedeniyle laboratuvardaki test ve aşılama hizmetlerinin askıya alındığını açıkladı. Al-Rish, saldırının insani yardım çalışmalarını ve vatandaşlara sağlık hizmeti sağlamayı durdurmayı amaçlayan bir suç olduğunu ifade etti. 

İsrail medyasında çıkan haberlerde, İsrail’in düzenlediği hava saldırısı sırasında laboratuvarın yakınındaki Faysal el-Şawa binasının vurulduğu ve laboratuvarın da bu saldırıda hasar aldığı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal