İşgalci İsrail'in masumları öldürdüğü yetmedi: Gazetecileri de alıkoydu

İşgalci İsrail güçleri, Al Jazeera muhabirlerini alıkoydu. İsrailli gazeteci konu hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

06.01.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 06.01.2024-16:56) İşgalci İsrail'in masumları öldürdüğü yetmedi: Gazetecileri de alıkoydu

7 Ekim’de başlayan Filistin- İsrail savaşı, kanlı bir şekilde sürüyor. İsrail güçleri, Katar merkezli olan Al Jazeera muhabirlerini alıkoydu.

7 ekimden beri çekimler yapılıyor

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre; Al Jazeera muhabirlerinin İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi yakınlarındaki Be'eri yerleşim biriminde çekim yaptığı belirtildi. 

3 saat sonra serbest bırakıldılar

İsrailli gazeteci Oren Ziv ise Sosyal Medya hesabından muhabirlerle görüştüğünü ve bölgede ordunun bilgisi dahilinde medya mensuplarının haftalardır çekim yaptığını duyurdu. Öte yandan İsrailli gazeteci Ziv, Al Jazeera muhabirlerinin henüz çekim için ekipmanlarını çıkarmadan alıkonuldukları bilgisini paylaşırken, 3 saat sonrasında serbest bırakıldıklarını kaydetti.

Düzenleme onaylanmıştı

Diğer yandan İsrail devlet televizyonu KAN, 20 Ekim'de hükümetin "devlet güvenliğine tehdit oluşturan" televizyon kanallarının kapatılabilmesine izin veren düzenlemeleri onayladığını bildirmişti. Katar merkezli Al Jazeera'nın İsrail'deki ofislerinin kapatılmasının, İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad, İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Savunma Bakanı Yoav Galant ve Dışişleri Bakanlığı tarafından da desteklendiği duyurulmuştu.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal