İşgalci İsrail'in kan dolu vahşeti sürüyor: Hava ve Topçu saldırılarında çok sayıda kişi yaralandı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları iki ayı aşkın süredir katlanarak devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye hava ve topçu saldırılarında çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

09.12.2023-10:13 - (Son Güncelleme: 09.12.2023-10:13) İşgalci İsrail'in kan dolu vahşeti sürüyor: Hava ve Topçu saldırılarında çok sayıda kişi yaralandı

7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin savaşı, verilen “insani ara” sonrası sürüyor.

Enkaz altındaki ölü ve yaralılara ulaşılamıyor

Filistin basınından WAFA'ya göre; İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi'nin merkezi ile Refah kentine düzenlediği hava saldırısında çok sayıda ölen ve yaralanan oldu. İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki evleri bombalaması sonucu 11 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Bombalanan evlere yakın bölgede İsrail ordusuna ait tankların olması nedeniyle enkaz altındaki ölü ve yaralılara ulaşılamıyor.

İsrail’i hedefi Han Yunus

İsrail topçu birlikleri, öte yandan gece boyunca Han Yunus'ta birçok yeri hedef aldı. Saldırılarda çok kişi öldü ve yaralandı. İsrail, başta Han Yunus, Refah ve kentin güney tarafı olmak üzere Gazze Şeridi'nde birçok bölgeye yönelik hava ve kara saldırılarını sürdürüyor.

Savaş başladığından beri neler oldu?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail’e 7 Ekim’de kapsamlı saldırı düzenleyerek adeta savaşı başlatmıştı. İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail’in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 17 bin 487 Filistinli öldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada” 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti. 

(AA) 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal