İşgalci İsrail bunu da yaptı: Gazetecileri hedef aldı

Filistinli gazeteci Ebu Bekir, Fransa'nın başkenti Paris'te basın sendikalarının çağrısıyla Gazze'de İsrail'in saldırılarında öldürülen Filistinli gazetecilere ilişkin toplantı

08.12.2023-09:24 - (Son Güncelleme: 08.12.2023-17:45) İşgalci İsrail bunu da yaptı: Gazetecileri hedef aldı

Fransa'nın başkenti Paris'te basın sendikalarının çağrısıyla Gazze'de İsrail'in saldırılarında öldürülen Filistinli gazetecilere ilişkin toplantı düzenlendi. Toplantıya, Ebu Bekir, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Başkanı Dominique Pradalie, Fransa Radyosu gazetecisi Frederic Metezeau, Humanite gazetesinde çalışan gazeteci Rosa Moussaoui ve çok sayıda gazeteci katıldı.

"İlk defa böyle bir şey oluyor"

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Dominique Pradalie, Filistinli gazetecilerin aktardığı haberlere tek bir yalanlama gelmediğine dikkati çekti. Pradalie, "İlk defa böyle bir şey oluyor: gazetecileri öldüren bir devlet (İsrail)." dedi.

“Hakikat daima daha güçlüdür”

Öte yandan artık Filistinli gazetecilerin evlerinde öldürüldüğünü vurgulayan Ebu Bekir, "Gazze'de bugün birisine 'Ailenden birini kaybettin mi?' diye soramazsın, 'Ailenden kaç kişi kaybettin?' diye sorarsın. İşgalci İsrail, gazetecilerin suçlarını aktarmasını istemiyor. İşgalci İsrail, gazetecileri susturmak istiyor" ifadesini kullandı. Sözlerinin devamında Ebu Bekir, Gazze Şeridi'ndeki gazetecilerin çok kötü koşullarda çalıştığını ve İsrail ordusunun, basın mensubu meslektaşlarının aile üyelerini hedef alarak öldürdüğünü savundu. Buna rağmen Filistinli gazetecilerin haber aktarmaya devam ettiğinin altını çizen Ebu Bekir, daha önce başka bir yerde haber aktardığı için ailesi hedef alınan gazeteci olmadığı itiraf etti. Sözlerinin bitiminde ise Ebu Bekir, bunun aksine, İsrail'in yalan bilgiler yaydığını savunarak, "Hakikat daima daha güçlüdür" dedi.

Basın

Gazeteciler hedef alınıyor

Humanite gazetesinde çalışan Moussaoui, Filistinli gazetecilerin İsrail tarafından hedef aldığına işaret etti. Moussaoui, İsrail'in, Batı Şeria'daki gazetecilere baskı uyguladığını anlattı.

“Herkes Gazze’ye giremez”

Gazeteci Metezeau, Gazze'ye girmenin zorluğuna dikkat çekerek "Herkes Gazze'ye giremez. Sadece gazeteciler, insani yardım çalışanları ve diplomatlar. İsrail ordusu daha önce bizi (yabancı gazetecileri) Hamas'ı kandırmak için kullandı." ifadesini kullandı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal