İşçiye Asgari Ücret Desteği

Ekonomi paketi yürürlüğe girdi. 1.4 milyon işletmeye asgari ücret desteğinin önü açılırken, karşılıksız çekte yeni imkan devreye girdi.

29.07.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-10:16) İşçiye Asgari Ücret Desteği

Asgari ücret desteğinin de içinde bulunduran ekonomi paketi, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşgücü maliyetlerini düşürerek istihdamda korumayı sağlamak ve istihdamı artırmak amacı ile 2016- 2020'de yapılan asgari ücret desteği bu sene de sürecek. Hiçbir sektörde ayrım yapılmadan, çalışanlar için ödenecek sigorta priminden düşerek günlük 2.50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği yapılacak. Uygulama ile 1.4 milyon işletmeye 6.2 milyar lira destek yapılacak. Destekten 9.3 milyon sigortalı kişinin yararlanacağı planınlanırken, tüm işyerlerini içine dahil edecek destek için başvuru yapmaya gerek kalmayacak. Bu senede destek devam edecek.

CEZALAR DURACAK

30 Nisan 2021 tarihine kadar karşılıksız çek suçları yüzünden mahkum olan kişilerin aldıkları cezalarının infazı durdurulabilecek. Ödemesi yapılmamış çek bedellerinin onda birini 30 Haziran 2022'ye kadar, diğer taksitleri açıklanan tarihten itibaren ikişer ay ara ile 15 eşit taksitte ödenmesi durumunda mahkumiyetin bütün neticelerini de ortadan kaldırma olanağı sağlanmış olacak. Ödemeye sadık kalındığı sürece infaz duracak.

Bu hüküm, 30 Nisan 2021'e kadar yapılan suçlarda yargılama süresince olan dosyalar hakkında da uygulanacak.

GÜMRÜK PERSONELE ÖDÜL

Gümrük personelinden; devletin ekonomik çıkarları, doğal ve kültürel miras, çevre ve toplum sağlığı ile toplumun güvenliğinin muhafaza edilmesi yüksek hizmetleri görülenler, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının 2 katından 5 katına kadar, olağanüstü hallerde ise hayatını tehlikeye atarak büyük faydalar gösterenler fiilen almış olduğu aylık tutarlarının 6 katından 24 katına kadar ödül alabilecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal