İşçilerin yüzünü güldürecek haber geldi! Bu tarihi kaçırmayın! 13 günlük tediye ödemeleri hesaplara yatacak

Kamu işçilerini yılın 2. yarısında yapılacak ikramiye ödemelerinin tarihi belli oldu. 700 bin işçiyi kapsayan ilave tediye ödemeleri 13 günlük maaşlar üstünden hesaplanacak. İşte tediye ödemesi detayları...

26.06.2022-20:13 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-20:13) İşçilerin yüzünü güldürecek haber geldi! Bu tarihi kaçırmayın! 13 günlük tediye ödemeleri hesaplara yatacak

700 bin işçiyi ilgilendiren ilave tediye ödemelerinin tarihi belli oldu. Toplam ödemeleri beş günlük maaşa göre hesaplanan tediye ödemesinin son ödemesi önümüzdeki günlerde yapılacak.

Tediye ödemesi nedir?

İlave tediye de denilen ödeme yöntemi, kadroya geçmiş olan taşeron çalışanlarına da yapılmaktadır. İlave tediye, devlet memurlarını kapsayan kanunda yer alan bir ikramiyedir ve çalışmakta olan personellere, ücret sistemlerine bakılmadan her sene 1 aylık ikramiye olarak verilir.

Tediye ödemesinden bağımsız olarak her sene için 1 aylık istihkak tutarını geçmeyecek şekilde Cumhurbaşkanı kararı ile aynı nispette ek tediye ödemesi yapılabiliyor.

 işçilere tediye ödemeleri

Tediye ödemeleri ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı'nın imzası ile yayımlanan karar doğrultusunda, devlette ve devlete bağlı kurumlarda çalışmakta olan işçilere 4 Temmuz ile 16 Aralık tarihlerinde ödemeler gerçekleştirilecek.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal