İşçi Bulamadığı İçin İsyan Eden Amasya Valisi Kimdir?

Bayanları bile işe alırız açıklamalarıyla tepki çeken Amasya Valisi Mustafa Masatlı kimdir? Mustafa Masatlı hangi açıklamalarda bulundu?

13.10.2021-16:51 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-17:43) İşçi Bulamadığı İçin İsyan Eden Amasya Valisi Kimdir?

Amasya Valisi Mustafa Masatlı bugün yaptığı açıklamalarla tartışmaların ortasına düştü. Bugün kent merkezinde köylerin sorunlarının görüşüldüğü muhtarlar toplantısında konuştu. Konuşmasında ziyaret ettiği fabrikalarda çalışan işçi eksikliği gören Mustafa Masatlı, bu konu hakkında konuştu. Peki, Amasya valisi kimdir? Amasya valisi ne açıklamalarında bulundu?

MUSTAFA MASATLI KİMDİR?

Bugün yaptığı açıklamada birçok insanın tepkisini çeken Mustafa Masatlı, Google’da en çok aranılan kişilerden oldu. 29 Kasım 1969 yılında Çorum’da doğan Mustafa Masatlı, ilkokul ve orta öğrenimini Ankara ve Çorum’un Sungar ilçesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi bölümünü bitirip mezun oldu. Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi bölümünde yüksek lisans yaptı. 

Mülki İdare Mesleğine 1994 yılında Tokat Kaymakam adayı olarak göreve başladı. 8 ay İngiltere’de bulunan Masatlı, Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Şu an Amasya Valisi olan Masatlı, Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu) Kaymakamlığı yaptı. Kaymakamlıklar sonrası Tekirdağ vali yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare genel sekreterliği, Kayseri vali yardımcılığı ve Mustafakemalpaşa kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 


Birçok seminerde katılımcı olarak bulunan Mustafa Masatlı, 2018 – 2020 yılları arasında Ardahan valisi olarak görev yaptı. 09.06.2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda Amasya Valisi olarak atandı. Mustafa Masatlı evlidir ve 3 çocuk babasıdır.

MUSTAFA MASATLI İŞSİZLİK YOK DEDİ

Bugün katıldığı muhtarlar toplantısında konuşan Masatlı, "İş arayan varsa gönderin. Şu anda mermerle ilgili ciddi derecede açık var. Eleman bulamıyorlar. Yaklaşık 4 bin TL de maaş veriyorlar" dedi. İşsizliğin olmadığını, insanların iş beğenmediğini söyleyen Masatlı, herkesin masa başı iş aramasından dolayı fabrikaların boş kaldığını açıklamalarına ekledi. Masatlı sözlerine “İş arayan varsa gönderin. Şu anda mermerle ilgili ciddi derecede açık var. Eleman bulamıyorlar. Yaklaşık 4 bin TL de maaş veriyorlar" devam etti. 

MUSTAFA MASATLI BAYANLARI BİLE ALIRIZ DEDİ

Oto Sanayi Bölgelerinde fabrikaların ciddi eleman açığının olduğunu söyleyen vali, yaptığı açıklamalarla herkesten tepki aldı. Bayanları bile işe alabileceğini söyleyen vali, hafif işleri bayanlara verebiliriz sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal