İşbirliği Destek Programı Nedir, Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB tarafından desteklenen küçük ve orta işletmelerin beraber iş modeli oluşturması adına gerçekleştirilen İşbirliği Destek Programı girişimciler tarafından merak konusu. Peki, İşbirliği Destek Programı nedir, başvuru şartları nelerdir?

16.12.2021-15:15 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-17:57) İşbirliği Destek Programı Nedir, Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye devam ediyor. İşbirliği Destek Programı kapsamında küçük ve orta ölçekli işletmelerin birbirleriyle ya da diğer işletmelerle olan ilişkilerini kuvvetlendirecek bir model sunuluyor. İşte detaylar…

İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI NEDİR?

KOSGEB’den yayımlanan mevzuata göre programın amacı; küçük ve orta ölçekli işletmelerin birbirleriyle veya büyük işletmelerle ortak çalışma kültürünün geliştirilmesine ve karşılıklı fayda ve rekabet avantajı sağlayıcı nitelikteki işbirlikleri tesis etmelerine katkı sağlamak.

İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

- Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, KOSGEB veri tabanına kayıt olur ve başvuru sahibi, KOSGEB Birimine işbirliği sözleşmesi ile ön başvuru yapar.

- Ön başvurunun uygun bulunması halinde başvuru sahibinden proje başvurusu yapması istenir.

- Başvuru sahibi, KBS üzerinden proje başvurusunu yapar.

- Proje başvurusu, belge ve şekil yönünden kontrol edilir, mali ve/veya teknik açıdan incelenir ve değerlendirme için Kurula sunulur.

- Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda proje; görüşe gönderilebilir, revizyonu istenebilir, kabul edilebilir veya reddedilebilir. Başvuru sahibi, Kurulun redde ilişkin kararına 1 (bir) defaya mahsus olmak üzere itiraz edebilir.

- Değerlendirme sonucu başvuru sahibine bildirilir.

- Proje başvurusunun kabul edilmesi halinde;

-- İşletici kuruluş modeli ile gerçekleştirilecek işbirliklerinde, proje ortaklarından işletici kuruluş kurması istenir. İşletici kuruluş KOSGEB veri tabanına kayıt olur. İşletici PR-17/01 3 kuruluştan KBS üzerinden taahhütname alınır. Taahhütnamenin işletici kuruluş tarafından KBS üzerinden onaylandığı tarih, projenin başlangıç tarihi olarak kabul edilir.

-- Proje ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek işbirliklerinde, proje ortağı işletmelerden KBS üzerinden taahhütname alınır. Taahhütnamenin KBS üzerinden proje ortağı işletmelerin tamamı tarafından onaylandığı tarih, projenin başlangıç tarihi olarak kabul edilir.

- İşbirliği projesi devam eden proje ortağı işletme/işletici kuruluş, proje sona ermeden başka bir işbirliği projesine ortak olamaz.

- Herhangi bir KOSGEB Birimi tarafından reddedilen proje için başka KOSGEB Birimine başvurulamaz.

- Proje ortağı işletmelerin sahiplerinin ve/veya ortaklarının veya bunların eşi, annesi, babası, kardeşi ve çocuklarının proje ortaklarından sadece 1 (bir)inde ortaklığı olabilir.


İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENECEK PROJE KONULARI

İşletmelerin birbirleriyle ve/veya büyük işletmelerle;

- Kapasite, verimlilik, ürün çeşitliliği ve kalitelerini artırmaları amacıyla ortak imalat,

- Müşteri istekleri ve pazarın talebinin karşılanması amacıyla ortak tasarım, ürün ve hizmet geliştirmeleri,

- Ürün ve hizmet kalitelerini geliştirmeleri amacıyla ortak laboratuvar,

- Pazar paylarını artırmaları ve marka imajı oluşturmaları amacıyla ortak pazarlama,

- Beceri ve kabiliyetlerini geliştirmeleri ve değer zincirlerine katılmaları amacıyla yapılan işbirlikleri ve bunlara benzer karşılıklı fayda sağlanan, maliyet düşürücü ve rekabet avantajı sağlayıcı nitelikteki işbirliği projeleri desteklenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal