İş yeri tabelasında yabancı isim kullananlar işte şimdi yandı! AK Parti'den talep ''Ek vergi getirilsin''

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'den yabancı dilde isimlerle tabela kullanan iş yerleriyle ilgili öneri geldi. İşte haberin detayları...

13.05.2022-17:31 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-17:31) İş yeri tabelasında yabancı isim kullananlar işte şimdi yandı! AK Parti'den talep ''Ek vergi getirilsin''

İş yeri tabelasında yabancı isim kullananlara yönelik 'ilave vergi' talebi gelmiştir. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkçe kelimelerin kullanılmasının öneminin altını çizerken; yabancı kelimelere yönelik istila edici bir halin söz konusu olduğunu ve buna ilişkin tedbir alınması gerektiğine değindi.

''Yabancı isim kullanan iş yerlerine ilave vergi gelmeli'' 

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında, 13 Mayıs'ın, Türk Dil Bayramı olarak kutlandığını anımsatan Aydemir, belediyelerden ise bu konu hakkında bir talepleri olduğunu ifade ederek, ''Yabancı isim kullanan iş yerlerine ilave vergi gelmeli. Eğer bir iş yeri, kendini tarif ederken yabancı bir kelime kullanıyorsa ona mutlaka ilave bir vergi konulması lazım. Onun bir külfete katlanması lazım. Çünkü bu durum, milletin kodlarına dönük bozucu bir yaklaşım sergiliyor.'' şeklinde konuştu. 

''Bölge ticaretine katkı sağladı ve sağlayacak'' 

Diğer yandan Rize'yi Erzurum'a bağlayan Ovit Dağı Tüneli'nin temelinin 10 yıl önce 13 Mayıs'ta atıldığını dile getiren Aydemir, tünelin açılmasıyla beraber Erzurum'un denize, Rize'nin de Palandöken'e kavuştuğunu özellikle dile getirdi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal