İş İnsanı Coronavirüs Nedeniyle Bin 447 Kiracısından Kira Almıyor

Coronavirüs mücadele kapsamında yapılan yardımlar mücadelede önemli destek oldu. İş insanı Dikran Masis bu kapsamda bin 447 kiracısından kira almadı ve örnek bir davranışa imza attı.

29.04.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-11:50) İş İnsanı Coronavirüs Nedeniyle Bin 447 Kiracısından Kira Almıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkisini devam ettiriyor. Ülkemizde de şimdiye kadar yaklaşık olarak 115 bin kişi virüsten etkilenirken, bu süreçteki dayanışma ve yardımlaşma salgınla mücadelede önemli bir etken oldu. 

"BEN BUNU KAHRAMAN OLMAK İÇİN YAPMADIM"

İş insanı Dikran Masis bin 447 kiracısından kira almayarak örnek bir davranışa imza attı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Masis, "Ben bunu kahraman olmak için yapmadım ki. Ticaretin gereği buydu yaptık. Normali almamak, iş yeri kapalı. Bu iş yeri kapalı olduğu zaman biz nasıl kira alacağız. Manen de yanlış, etik olarak da yanlış. Artı akıllıca bir hareket de değil. Ben 15 senede toplamışım bütün kiracıları bütün eleklerden geçmiş her ay kirasını ödemiş. Benim bunları mantıken kazanmam lazımdı. Bu ticaretin bir gereği. Ben şövalyelik de yapmıyorum, iyi kalpli olmamdan dolayı da yapmıyorum. Kiracılarımın batmış bir versiyonun bana bir faydası yok. Lütfen herkes bunu bu şekilde düşünsün. Bu süreç zarfında iyi ülke kötü ülke iyi devlet kötü devlet iyi şirket kötü şirket iyi yönetici kötü yöneticiyi göreceğiz. İki yönü var bu krizin biri sağlığımız biride ekonomik yönümüz. Fazla yara almamız lazım. Her işin manevi bir standardı vardır. Bu süreçte bu insanları kazanmamız lazım." dedi. 

"ANKET YAPTIK"

Ayın 24'ünde anket yaptıklarını belirten Masis, "Tüm çarşılardan kapatalım geldi. 24 Mart'ta kapattık. Önce anket yaptık sonra kapattık. Bakın devlet bize kapatın demedi. Biz esnafa sorduk onlar da kapatalım dedi. Bir an önce alışveriş merkezlerini açalım diye sözler duyuyorum. Açalım da ne yapalım, herkesi hasta mı yapalım. Şu işler bir dursun bir piyasa açılsın. Bu çarşıları açmak kira başladı demek. Ben bir an önce kira alayım diye bu bin 400'e yakın kişinin sağlığı ile mi oynayayım. Bu bir süreç krizi iyi yönetmemiz lazım. Bu süreçte test ediliyoruz. Başarısız yönetilen şirketler batacak başarı yöneticiler gelecek o şirketleri satın alacak. Benim bu 70 yıllık hayatımda benim öğrendiğim iki taraf da gülecek. Sen ağlıyorsun ben gülüyorum yürümez böyle bir iş." ifadelerini kullandı.

Virüs başlamadan önce aldığı kira ücretlerini de geri iade edeceğini ifade eden iş insanı, "Kiracından şikayetçi misin, iste kardeşim. Bizim millet ne iyiliği ne de kötülüğü unutmaz. Sen bu kadar sıkışık bir döneminde bu adamı sıkboğaz edip de öde kardeşim dediğin anda ilk fırsatta bu adam gidecek. O yüzden idare edin. Her şeyi devletten beklersen devlet bunun altından kalkamaz ki. Devlet bizlere yeterince sırt çıktı. Çok iyi yönetiliyoruz. Kapalı olduğumuz müddetçe kira almayacağım. Biz martın kirasını komple almıştık onun da bir kısmını iade edeceğiz. Ben diğer iş adamları dostlarıma da bunu tavsiye ediyorum. Benim felsefemde batan geminin lüks kamarası olmaz." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal