İrlanda Kulübü Drogheda United’dan Türkiye’ye Teşekkür!

İrlanda'nın Drogheda United futbol kulübü Türkiye'nin yolladığı koruyucu ekipmanlar için Osmanlının 173 sene önce kıtlık dönemlerinde ülkeye yaptığı yardımı akıllara getirerek teşekkür etti.

23.04.2020-12:15 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-12:08) İrlanda Kulübü Drogheda United’dan Türkiye’ye Teşekkür!

Kulüp armasında ay- yıldız olan Drogheda United'ın resmi Twitter hesabında Türkiye'den yollanan malzemelerin fotoğrafıyla birlikte bir not açıklandı.

"Türk hükümetinin 1847'deki kıtlık sırasında İrlanda'ya 3 gemi gıda gönderdiği" ifade edilen notta, "Gemiler Drogheda Limanı'na varmıştı. Bu hafta aynı hükümet, İrlanda'ya kişisel koruyucu ekipman içeren bir kargoyu hediye olarak gönderdi." açıklaması yer aldı. 

Drogheda kasabasının, Türklerin, Drogheda United ve festival sponsorluklarıyla kendilerini İrlanda'da en yakın gördükleri yer olduğunun altını çizen açıklamada, "Teşekkür ederiz Türkiye." cümlesi kullanıldı.

İrlanda'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle 631 kişi yaşamını yitirirken, toplam vaka sayısı 16 bin 671'e yükseldi.

173 SENEYE RAĞMEN UNUTULMUYOR

İrlanda'nın şu zamana kadar yaşadığı en büyük felaket olan “Büyük Kıtlık” süresince Osmanlının yolladığı para, gıda ve ilaç yardımı aradan geçen 173 seneye rağmen hala unutulmuyor.

Yardımların gittiği Drogheda kasabası ve futbol kulübünün armalarında ay- yıldıza yer alırken, belediye binasına çakılan plaketle de bu tarihi olay hatırlatılıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal