İranlı Şebeke 100 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık Yaptı

İstanbul'da yaşamını sürdüren İranlı bir şebekenin kurduğu ‘Titan’ gibi saadet zinciri ile ilgili iddianame oluşturuldu. 100 milyon dolar bir araya getiren şebeke mensupları için istenen ceza 1200 seneyi buluyor.

22.02.2021-14:21 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-14:21) İranlı Şebeke 100 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık Yaptı

Kimi üyesi 2020'de yapılan operasyonlar sonucunda tutuklanan İranlı şebekeye ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen 94 sayfalık iddianame, mahkeme tarafından onaylandı.

Dosyaya bakıldığında zanlılar, yatırılan paraya göre farklılık gösteren kâr payı vaadi verdi.

Aylık % 10 kar payı ödemesi yapılacağı gibi konu olan paraya iki sene dokunulmaması durumunda sağlanacak kazancın % 640’ı bulabileceği belirtildi.

''DÜNYA ÇAPINDA FAALİYET YÜRÜTÜYORUZ''

Yatırım için çağırılan şahıslara, "Dünya çapında faaliyet yürütüyoruz. Türkiye’nin dev şirketleri de bizimle çalışıyor." ifadeleri kullanıldı.

Çete, yapılacak işe 'legal' bir kılıf uydurmakla girdi.

The Key Eğitim Hizmetleri ile PSC Center Eğitim Hizmetler isimleriyle İstanbul’da 2 şirket kuruldu. Şebeke mensupları, parasını aldıkları şahısları, şifreyle girilebilen sitelere üyelik açtı. Bu şahıslar, şifreleriyle giriş yaptıklarında, yatırdıkları paranın her gün arttığını fark edince, "İşler yolunda gidiyor." diye düşündü.

Fakat, yeni gelen mensupların parasıyla eskilerin parasının birazını ödeme üzerine kurulu sistem bir müddet sonra çökünce, "Dolandırıldık" diye konuşan pek çok sayıda şahıs, savcılığın yolunu tuttu.

Saadet zinciri çetesine kaptırılan para miktarları da çok fazla.

İstanbul’da güzellik uzmanlığı yapan Faranak Ebrahimi 16 bin dolarını yatırdı; sadece beş bin dolar alabildi.

Ebrahimi’nin çete ile tanıştırdığı beş arkadaşı da yatırdıkları 22 bin dolardan 1 dolar dahi alamadı.

İranlı Davood Esfehani, çeteye, kaçak konumda olan baldızı Mahnaz Shokravi aracılığıyla 240 bin dolarını çaldırdı. Yine Leila Biyabanizonuz 50 bin dolar, Khaldoun İbrahim 265 bin dolar, Fatameh Pour Hosseini 100 bin dolar, Baharak Saehniya 160 bin dolar, Nevzat Çankara 101 bin dolar, Askhan Mashayekhi 184 bin dolar, Yasir Dada 145 bin dolar, Zahra Beigompour 80 bin dolar, Ukraynalı Kristina Kovshun da çeteye 35 bin dolar kaptırdı.

KALDIKLARI DAİRENİNKİRASI 150 BİN LİRA

Soruşturma çerçevesinde bir kısım şahısta şahit olarak dinlendi. Şahit ifadelerine bakıldığında, şebeke mensupları zengin oldukları izlenimi oluşturmaya oldukça özen gösterdi.

İstanbul’un en yüksek fiyatlı evleri kiralandı.

Aynı şekilde lüks arabalar kiralandı, tercih edilen mekânların pahalı olmasına önem gösterildi. Şahit olarak söz hakkın verilen Mustafa A., "Soyadı Jafari olanların tamamı Sapphire’de 49-50’li katlarda Pent House dairelerinde kalmaktaydılar." diye konuştu.

A.’nın ifade ettiği dairelerin aylık kirası 150-160 bin TL düzeyinde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal