İranlı Nükleer Bilimci Fahrizade Cinayetinin Yeni Detayları Dikkat Çekti

Suikaste uğradıktan sonra önce ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Muhsin Fahrizade cinayetinin yeni detayları büyük dikkat çekti.

07.12.2020-08:17 - (Son Güncelleme: 07.12.2020-08:11) İranlı Nükleer Bilimci Fahrizade Cinayetinin Yeni Detayları Dikkat Çekti

İran'da nükleer bilimin kalbi şimdilik atmıyor. Sebebi ise ülkede Nükleer bilimde anahtar rol oynayan Muhsin Fahrizade'nin ölümü...

Muhsin Fahrizade'nin suikaste kurban gitmesiyle İran'a büyük bir darbe indi. Fahrizade cinayetinin kan donduran yeni detayları ortaya çıktı.

Herkesin de bildiği üzere 2018 yılında İsrail Başbakanı Netanyahu bir açıklamasında Fahrizade'nin ismini söyleyerek 'Bu ismi unutmayın' demişti.

Gerek bu sebepten gerekse İsrail'in İran'daki Nükleer faaliyetlere karşı olmasından ötürü suikastte İsrail'in parmağı olduğu düşünüyor.

FAHRİZADE CİNAYETİNDE KAN DONDURAN YENİ DETAYLAR

Cinayetin yeni detaylarına yönelik açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, suikast esnasında Fahrizade'nin çevresinde tam 11 kişilik bir güvenlik ekibinin olduğunu dile getirdi. Buna rağmen isabet eden kurşunun tam omurgasını hedef aldığı ve parçaladığı kaydedildi.

Cinayetin detaylarını dile getiren Fedevi, ‘’Olay yerinde hiç kimse yoktu. Kamyonete yerleştirilen otomatik silahtan toplamda 13 kurşun sıkıldı. Geriye kalan kurşunlar korumalar tarafından sıkıldı. Kamyonete yerleştirilen otomatik silah, ayrıca Fahrizade'nin yüzüne zum yapan ve yapay zeka kullanan akıllı bir uydu sistemiyle donatılmıştı.’' dedi.

Ayrıca suikastin gerçekleştiği kamyonete yerleştirilmiş halde olan otomatik silahın imha edildiği de aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal