İran'dan ABD'ye Zehir Zemberek Açıklama: 'Bunlar Geri Zekalı'

ABD ile İran arasında yaşanan gerilimi artıracak bir açıklama Tahran'dan geldi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Beyaz Saray'ın hamleleri onların geri zekalı olduğunu ortaya koyuyor" ifadlerini kullanarak tepki gösterdi.

25.06.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-13:31)

ABD ile İran arasındaki yaptırım kararları ve nükleer kriz derinleşirken, bugüne kadar sessizliğini nispeten daha çok koruyan taraf olan Tahran yönetimi zehir zemberek söylemlerle gerilimi artırdı. ABD’nin İran’ın ruhani lideri Hamaney’e yaptırım kararı alması sonrasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmada Ruhani, “ABD’nin Hamaney’e yönelik yaptırımları başarısız olacak çünkü kendisinin ülke dışında hiçbir varlığı yok. ABD’nin uyguladığı son yaptırımlar onların ne kadar umutsuz olduğunu gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Ruhani, “Beyaz Saray’ın hamlesi onların geri zekalı olduğunu gösteriyor. Tahran’ın stratejik sabrı korktuğumuz anlamına gelmiyor” dedi. İran Cumhurbaşkanı’nın, ABD’nin son yaptırımlarının Hamaney’i de hedef almasıyla ilgili yorumu ise “Hamaney’in İran’da sadece bazı mütevazı varlıkları var” oldu.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal