İran'da Türbelerin Yeniden Açılması Gündemde

İran’da Ramazan ayının başlamasıyla beraber coronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapatılan türbeleri yeniden açma tartışmaları başladı.

25.04.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-17:37) İran'da Türbelerin Yeniden Açılması Gündemde

İran’da coronavirüse karşı mücadelede önlem almakta epey geç kalınmıştı. Covid-19 kaynaklı can kayıplarının hızla yükselmesi sonrası ülkede türbe ve camiler kapatıldı.

İran’da Ramazan ayının başlamasıyla beraber coronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapatılan türbeleri yeniden açma tartışmaları başladı.

"TİCARİ FİRMALAR AÇIK, CAMİ VE TÜRBELER NEDEN KAPALI"

"Tüm ticari firmalar açıkken, cami ve türbelerin açık olmaması kabul edilemez" ifadelerini kullanan İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Meşhed'deki temsilcisi Ayetullah Ahmed Alamolhoda, hükümete Ramazan’da bu kutsal mekanların da açılması çağrısında bulundu.

RUHANİ, RAPOR İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Sağlık Bakanı Said Namaki’den cami ve türbelerin tekrar ibadet ve ziyarete açılması mümkünse bunun nasıl olması gerektiğine ilişkin ayrıntılı bir rapor hazırlamasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, Ruhani’nin oluşturulan coronavirüs salgını kriz komitesinin pazar günü bu hususta bir karara vereceğini söylediği ifade edildi

Sağlık Bakanı Namaki ise "Coronavirüsle mücadelede ilk başarıları kaydetmiş olsak da oyunun son dakikalarında acı şekilde gol yememek için dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bakan Namaki, Ramazan’da yeni bir salgın dalgasını engellemek istediklerinin altını çizdi. İran'da coronavirüste can kaybı 5 bin 650'ye yükselirken, virüsten enfekte kişi sayısı da 89 bini geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal