İran'da Toplu Coronavirüs Mezarlığı İddiası

Washington Post yayınladığı bazı görüntülerin, İran'ın Kum kentinde coronavirüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin defnedildiği toplu mezarlara ait olduğunu öne sürdü.

13.03.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-14:46) İran'da Toplu Coronavirüs Mezarlığı İddiası

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını Çin'den sonra en çok İtalya ve İran'da etkili oldu. ABD'nin ve dünyanın en önemli basın kuruluşlarından olan Washington Post'ta İran'la ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Gazetenin internet sitesindeki uydu görüntülerinde, Kum'daki 'Beheşte Masum' isimli bölgedeki mezarlık alanının Ekim 2019'da büyük bölümünün boş olduğu; virüsün görülmesinden kısa süre sonra 21 Şubat'tan itibaren ise geniş bir alanda mezarlar kazılmaya başlandığı aktarıldı. Haberde, uzunluğu 92 metreyi bulan çukurların uzaydan dahi gözlenebildiği belirtilirken, bu rakamın neredeyse bir futbol sahası uzunluğunda olduğunun altı çizildi.

ÖLENLERİN TOPLUCA GÖMÜLDEĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Uzman görüşleri ve bazı ifadelere dayandırılan haberde, bu mezarların coronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren kişilerin gömülmesi için kazıldığı ve insanların topluca gömüldüğü ifade edildi.

"ÖLÜLER GÖMÜLÜRKEN KİREÇLENMİŞ OLABİLİR"

Öte yandan, Washington Post'a konuşan ve adının açıklanmasın istemeyen ABD merkezli Maxar Technologies şirketinden bazı uzmanlar, uydu görüntülerinde mezarlar yakınında kireç yığınları bulunduğunu ve virüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin gömülürken kireçlenmiş olabileceğini savundu.



Haberde, BBC Farsça masasının 3 Mart'ta servis ettiği ve söz konusu mezarlıkta virüsten ölen kişilerin gömülme anını gösteren görüntülere de yer verildi.

İRAN'IN GERÇEK RAKAMLARI GİZLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Açıklanan resmi rakamlara göre, 10 bin kişiye virüs bulaştığı ve aralarında bürokratların da yer aldığı 429 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedilen haberlerde, İran'ın gerçek rakamları sakladığı iddialarına da işaret edildi. Kum'da 846 kişinin virüs kaptığını vurgulayan İranlı yetkililer, bu kentte kaç kişinin yaşamını yitirdiğine dair bir bilgi paylaşmadı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal