İran'da Natanz Nükleer Tesisi Yakınında Korkunç Patlama

Amerikan basınından yansıyan açıklamaya göre, İran'da, Natanz Nükleer Tesisinin inşaatında, ağır hasara yol açan bir patlama yaşandı.

06.07.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-16:34) İran'da Natanz Nükleer Tesisi Yakınında Korkunç Patlama

İran'da Natanz Nükleer Tesisi'nin açık alanındaki konstrüksiyon inşaatında hasar meydana geldi. Amerikan medyası ise bir Ortadoğu istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberinde olaydan İsrail'in sorumlu olduğunu yazdı.

Söz konusu faciaya yönelik yaptığı açıklamalarıyla yüreklere su serpen İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, Natanz Nükleer Tesisi'nin açık alanındaki çelik konstrüksiyon inşaatında yaşanan hasarı, "dikkate değer mali hasar" olarak niteledi.

Kemalvendi, "Olayın olduğu yerde ölçme cihazları ve hassas malzemeler bulunuyordu. Olay nedeniyle bu malzemelerden bazıları imha oldu, bazıları da hasar gördü. Olayın boyutu çok küçük de olsaydı hassas olmaları nedeniyle cihazlar kullanılamaz hale gelirdi" dedi.

Aynı doğrultuda açıklama yapan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi ise söz konusu patlamanın gerçekleşme sebebinin belirlendiğini ve "güvenlik gerekçesiyle uygun zamanda" duyurulacağını ifade etmişti.

Söz konusu haber ilk olarak New York Times'da patlak vermişti. Haber kaynağı ise Ortadoğu istihbaratı olarak belirlendi. Aynı haberde İran'ın söz konusu salfırının sorumlusu olarak İsrail'i gördüğü kayıtlara geçti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal