İran'da Korona Virüsten 50 Kişi Öldü İddialarına Yalanlama

İran'da korona virüsün yayılmaya başlamasından sonra iddialar da gündeme gelmeye başladı. Bugün gündeme gelen sadece Kum kentinde 50 kişinin korona virüsten öldüğü şeklindeki iddia yalanlandı.

24.02.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-17:16) İran'da Korona Virüsten 50 Kişi Öldü İddialarına Yalanlama

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüs son olarak İran'da da görüldü. Son açıklamalara göre, 12 kişinin salgın nedeniyle öldüğü bildirilirken, gündeme farklı iddialar da gelmeye başladı. Sabah saatlerinde İran'ın yarı resmi haber ajansı olan ILNA, Kum milletvekili Ahmad Amiriabadi Farahani'yi kaynak göstererek aktardığı haberde, salgından dolayı sadece bir eyalette ölü sayısının 50 olduğunu öne sürdü.

Farahani, ölen 50 kişinin 13 Şubat'ta hayatını kaybettiğini belirtirken, 250 kişinin de kentte karantina altına alındığını öne sürdü. Kum milletvekili ayrıca, hükümetin virüsü kontrol altında tutmakta başarısız olduğunu da söyledi.

"İDDİALARA DOĞRU OLSAYDI ÇOKTAN İSTİFA ETMİŞ OLURDUM"

Bu iddialar İran ve dünya gündeminde geniş yer bulurken, haberin yayılmasından kısa bir süre sonra Sağlık Bakanı Yardımcısı Iraj Harirchi'den yalanlama geldi. Harirchi yaptığı açıklamada şimdiye kadar 12 kişinin korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini ve 61 kişiye de virüs bulaştığını aktardı. Bakan yardımcısı ayrıca, Kum'daki ölü sayısı iddia edildiği gibi 50 ve üzerinde olsaydı şimdiye dek çoktan istifa etmiş olacağını da söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal