İran’da Coronavirüs Vakalarında Flaş Artış!

İran’da yeni tip coronavirüs sebebiyle can kaybı 21 kişi artarak 145’e ulaştı.

07.03.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-14:51) İran’da Coronavirüs Vakalarında Flaş Artış!

İran’da yeni tip coronavirüs sebebiyle can kaybı 21 kişi artarak 145’e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur tarafından yapılan bilgilendirmede, son 24 saatte yeni tip coronavirüs (Kovid-19) sebeiyle ülke genelinde 21 kişinin daha ycan kaybına uğradı. Bakan Cihanpur, toplam salgının görüldüğü kişi sayısının da 1076 kişi artarak 5 bin 823'e çıktığını belirtti.

Virüsün en yoğun olduğu bölgenin Tahran, Gilan, Kum, Mazenderan, İsfahan ve Elburz'da olduğunu belirten Cihanpur, iyileşip hastaneden çıkarılan kişi sayısının bin 669'a ulaştığı belirtildi.

Alınan kayıtlara göre Çin'den sonra virüten en çok ölümün görüldüğü ülkelerden biri olan İran'da, virüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde ortaya çıkmıştı.

Kovid-19, İran'da başta başkent Tahran olmak üzere hızla ilerlerken, eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin tanınan din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi, İran'ın eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam ve Tahran Milletvekili Fatma Rehber de coronavirüsten ölmüştü.

Virüsle mücadele çerçevesinde büyük kentlerin girişlerinde halkın giriş çıkışını azaltmak için kontrol bölgeleri oluşturuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal